Titokzatosság-angyali titkok

2014.09.19 10:18
 
Raziel
 
Tudás 
A mennyei angyaloknak, kik Istent alázatban bírják 
és áldásosan szolgálják, van alávetve minden, 
ami anyagi természetű és ami él. 
- Szent Ágoston 
 
 

A Raziel név annyit tesz: "Isten az én gyönyöröm  -  egyik fordítás szerint, de az eredeti könyvben a "raz" szó angyali titokzatosságot jelent, és a "Raziel" teljes név  "angyali titkokat" jelöl. Mindkettő elfogadott.
 
  Egy héber hagyomány szerint nem sokkal azután, hogy Ádám kiűzetett a Paradicsomból,. betegségbe esett. Raziel egy olyan könyvet adott neki, amelyben szerepelt minden gyógynövény, az összes létező betegség ellenszere. Lám. hogy szeretnek bennünket! Még itt sem volt a betegség, s már megteremtődött a gyógyítás módja. Ebből is kitetszik, hogy a teremtés céljai: tudás, törődés, egészség. 
 
Raziel arra ihlet, hogy gyönyörűségünket leljük Isten megismerésében. 

Raziel törődik velünk, ő hozza el nekünk a tudást, amikor spirituális utunkon bizonyos titkokba ütközünk. 
 
Ilyen titok lehet például a testi betegség oka, vagy az énromboló magatartásé, amelyet ki kell kutatnunk ahhoz, hogy feltámadjon bennünk a vágy: birtokába jutni az egyetemes igazságoknak és azokat megérteni. 
 

Isten hatalma minden dolog megismerésére határtalan. A Szellem mindannyiunkat közelről ismer, s lévén Ő a legfőbb Tudat, ismeri a bolygók s csillagok számát is.
Az emberi tudás és megértés viszonylagos, tapasztalatunktól és tanulástól függő. 
Valaha azt hitték: a Föld lapos és a világegyetem középpontja. 
 
Balhiteink korlátot állíthatnak a tudás áradata elé, amennyiben merev mintákat teremtenek, s ezek fátyolkén szűrik ki vagy vonatják velünk kétségbe mindazt, ami hitünkkel nem egyezik.
 
 Ezáltal nemcsak az igazságot tagadjuk, de önmagunk egy részét is, aminek folytán eltompul belső hallásunk. Használd fel tanulmányaidat és tapasztalataidat túlhaladott balhiteid leleplezésére. 
 
Légy bátor, keresd meg ezek okát, hogy ily módon felszabadulj alóluk, és magasabb érzelmi szintre juss. 
Használd intuíciódat, hangolódj rá a tanítás mögött rejlő Magasabb Tudatra, amely ellenállhatatlanul vonz téged. engedd meg gondolataidnak és érzéseidnek, hogy erős rezgésbe hozzák agyadat és testedet. Engedd, hogy a rezgés megnyissa szívedet, s te közvetlenül élhesd át azt a tudást, harmóniát, igazságot, amelyre szükséged van ahhoz, hogy eljuss a teljes magadra-ébredésig. 
 

Kezdd azzal, hogy számba veszed azt a tudást, amelyet eddig felhalmoztál munkatapasztalat, neveltetés, tréning, hobbik és más kedvtelések alakjában. Tekintsd mindezeket előkészületnek isteni terved beteljesítéséhez. 
 
Kérd Razielt, ő ihlessen zenével, költészettel, eredeti ötletekkel, tiszta gondolatokkal, mielőtt összerakosgatod tervedet. 

Ratziel, Szaraquael, Szuriel néven is említik 
Nevének jelentése "Isten titka" vagy "angyali titok"

Kulcsszavak, amivel Razielhez érkezhetsz.: 
Isteni energiák megszerzése, isteni mágia, szellemi megértés, tisztánlátás, erőink visszaszerzése, ezoterikus tanok megértése, isteni tudás.
 
 
Színe: az  összes szín, szivárvány 

Köve: hegyikristály 

Raziel a spirituális eszmék megértésében és gyakorlatba való átültetésében támogat bennünket.
 
 A titkos tartományok Angyalaként és a Legfensőbb Misztériumok Uraként ismeretes.
 
 Az Arkangyalok birodalmának mágusa és alkimistája, így segíteni tud abban, hogy megértsük az emberi logikát meghaladó eszméket, a hétköznapi gondolkodást kitágítja. 

Kiváló segítő, ha karmikus fájdalmak miatt nem merjük felvállalni a spirituális utunkat. Mert félünk, hogy e miatt megítélnek vagy, hogy ez bajt okozhat. 

A legenda szerint Raziel "a minden Égi és földi tudás" könyv szerzője.
 
 Miután Ádám és Éva kiűzettek a paradicsomból, Raziel adta át Ádámnak ezt az írást, melyből megnyilvánul mi mindenbe nyilvánul meg Isten végtelen kegyelme. 

Később Séthez, Énokhoz kerül, Noé is Rafael Arkangyal segítségével jutott hozzá egy másolathoz s az ebben való útmutatások alapján építette meg bárkáját és mentette meg a vízözön bekövetkezésekor az élőlényeket. 
 

Úgy gondolják, hogy Salamon is uralta valamikor a Raziel könyvet és e ritka de óriási tudással győzte le a démonokat.
 
 Hatékonyan segít a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más elvont elméletek tanulmányozása során, és segítségével fogékonyabbá 
 
válunk a magasabb szintű látnoki képességekre is. Javítja a tisztán hallást, tisztán látást, az Isteni Útmutatás érzékelését. 
 

Raziel aurája a szivárvány minden színében pompázik, mint egy szép prizma. 
 
A tisztánlátást a hegyikristály segíti. 
 
A tisztán látásnak ezer féle szép előfordulása van: képek cikázhatnak át lelki szemeid előtt, a fizikai környezetedben vissza-visszatérő látványokat tapasztalsz, aurát, energiát vagy valamilyen jelenést érzékelsz, de álmokban is megjelenhet. 

De ha van egy kis időd, tudatosan is hívhatod Őt. Mivel közleményei alapvető fontossággal bírnak, legjobb egy csöndes zavartalan helyen szólítani. Hunyd be a szemed, lélegezz mélyen és lassan, csöndesítsd el az elméd, és kérd őt gondolatban: 

"Raziel Arkangyal, kérlek oldd fel a szellemem befogadó képességét korlátozó hiedelmeimet és félelmeimet, hogy tisztán láthassak, és 
 
megértővé váljak. Kérlek, nyisd meg az elmém, hogy az Égi földi összefüggéseket megláthassam, és saját szellemi fejlődésem és az 
 
emberiség hasznára fordíthassam." forrás: angyalforrás.hu
 
 
 
Ezt az utolsó mondatot jó sokat gyakorold! Ha már ott tartasz...ezt pedig nem tudhatod, hogy mennyi tanulás után érkezel el idáig. 
Hogy miért kellett éppen erről írnom...bevallom, nagy titok!....
 
 
 
 

 

—————

Vissza