Filmek

A barlangi medve népe
 

Harmincezer évvel ezelőtt, az emberiség hajnalán egy kis neandervölgyi törzs az életben maradásért küszködik. Ők a Barlangi Medve népe, tömzsi, szőrös, karikalábú szerzetek, akik már rendelkeznek a beszéd adományával. Egyvalaki valósággal kirí közülük: a sudár, szőke Ayla, akire még gyerekkorában bukkant rá a törzs. Megszánták, oltalmukba vették és felnevelték a súlyosan sebesült árvát. Nem sejtik, hogy a lány, bármennyire derék és bátor teremtés, a felemelkedő új emberek közül való, akik a jövőt jelentik - s egyúttal a végzetet a Barlangi Medve népe számára.

https://www.youtube.com/watch?v=rT6lPX2uX7Y

 

 

Idegenek áldozata
  
    
 
Whitley 1985 októberében egy különös álmot látott, és később a fia ugyanazt álmodta, mint ő. Pár hónap múlva Whitley élete legmegrázóbb felfedezését tette: rájött, hogy az álom valóság volt. Elrabolták a földönkívüliek, és amíg ő aludt, különböző vizsgálatokat végeztek rajta. Felesége, Anne eleinte nem hisz neki, de idővel rájön, hogy férje valóban különös kapcsolatban áll az idegenekkel. A történet valós eseményeket dolgoz fel.
   

 

https://www.youtube.com/watch?v=c1GWbp68sOs

vagy itt megnézheted:    https://termeszetgyogyaszat2.webnode.hu/videok/

 

 

 

Életrevalók

 

https://www.movshare.net/video/30pgzwthzdxbd     innen letöltheted

vagy itt megnézheted:

https://www.movshare.net/video/30pgzwthzdxbd

A film története elég egyszerűnek tűnik: egy mozgássérült milliomos (Philippe) új ápolót keres és végül egy gettóból jött srácot (Driss) vesz fel maga mellé, akinek semmi képzettsége nincs. A sors fintora, hogy a két férfi személyisége szöges ellentétben áll egymással. Philippe a tökéletes úriember, művelt, kifinomult és végtelenül udvarias, Driss pedig forrófejű, felelőtlen és durva, de helyén van a szíve. Mindezek és a kezdeti nehézségek ellenére megtanulják elfogadni és tisztelni a másikat, ezzel pedig egy életre szóló barátságra tesznek szert.