Fogas dolgok...más szemmel

2014.02.26 23:00

a fogak és a szervek kapcsolata

 

a szervrendszerek viszonya a fogakhoz

 

A FOGAK ZÓNÁI

Voll és Kramer mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek között. Bioelektromos mérési módszerrel – az úgynevezett Voll-féle elektroakupunktúrával (EAV) – bebizonyosodott, hogy a fogak fúrásának és csiszolásának hatására, azzal egy időben, a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain szignifikáns változások lépnek fel a bor elektromos potenciáljában. Ezeket a változásokat rendszeresen és szabályszerűen meg lehetett figyelni, ez tette lehetővé, hogy az egyes fogak és akupunktúrás pontok viszonyát leírják. Így vált ismertté, hogy adott fogak adott szervhez (illetve energiacsatornához) tartoznak, és fordítva, a belső szerveknek is van kapcsolatuk a fogakkal.

 

a fogak jelzései hogyan hatnak a szervekre

A FOGAK AKUPUNKTÚRÁJA

A szájüregi akupunktúra kezdete több mint harminc évvel ezelottre nyúlik vissza, amikor is közel négyezer betegen elvégzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a speciális szájüregi pontokba adott injekciókkal, egyes betegségeknél, egyszerűen és gyorsan lehetett javulást vagy gyógyulást elérni. Ilyenek voltak például a fül-, orr-, gégeterület betegségei, különösen a sinusitisek, a tonsillitisek, a neuralgiák, az otalgiák és a kefalgiák. Ezeknél az eseteknél nemcsak a fül-, orr-, gége szakterület betegségei gyógyultak, hanem más panaszok is, melyeket a betegek előzőleg nem is közöltek az orvossal. 

A kezelések hatására megjavult az emésztés, megszűnt a székrekedés és a gyomorpanaszok, az évek óta fennálló váll-, csípő- és térdproblémák, javult a pszichés közérzet.

 

A vesztibuláris pontok hálózata


• A vestibulum labialis, illetve buccalis falán helyezkednek el,
mindegyik vesztibuláris pontnak van fogkapcsolata és szerv-szervrendszer viszonya,
• ez a nyálkahártya-terület nem közvetlenül fog melletti gingivarészlet, hanem általában a fog koronai részével szemben fekvő, buccalis-labialis nyálkahártya egy pontja,
• ezek a pontok „jól láthatóak”, könnyen hozzáférhetőek, és egymástól relatíve jól elhatárolhatóak,
• a metsző-, a szem- és a premoláris fogakhoz 1-1 pont, a moláris- és a bölcsességfogakhoz 2-3 pont tartozik,
• a vesztibuláris pontok elhelyezkedése virtuális, láncszerű és elöl követi a száj ovális formáját

 

 

dr Csiszár Róbert leírása alapján

—————

Vissza