Lelkünk Fényében .... részletek

2016.04.28 21:38
Hamvas Béla Scientia Sacra 
„Az archaikus ember”

„Az ember nem azért ébredt fel, hogy az egyetemes létnek merő ismétlése legyen, hanem hogy az ősi Égi Embert valamilyen alakjában realizálja. Az ébredés után az ember előtt két út nyílik: a tévelygés és a vándorlás.
A tévelygő az iránytalan; az elfeledettség homályából hozott álmos kábaság benne oly erős, hogy nem tud egyebet, mint gyarló módon a lét előtte lejátszott dallamait jól-rosszul elismételgetni. A tévelygés törvénytelen állapot. A tévelygő eltévedt. Ezt a tévelygést hívja a Véda szamszárának. A kábaságban élő ember tévelyeg: értelmetlen zűrzavarban támolyog, félálomban, kapkod, erőtlen, vak, s nem tud mást, csak a lét százezerszer élt fokait újra élni. – A vándorlás a másik út, az ébredő útja. Ez a Fény ösvénye, a törvényes állapot. Ez a vidjá. Az ember éberen tudja, hogy az emberiség metamorfózisát végig kell élnie, s ezt magára veszi. Végigéli a félelmet és végigszenvedi a szenvedést, hogy felszabaduljon és végre ő maga is szóhoz jusson. Mikor az ismétlések sorát befejezte, a szamszárából kilépett. Még a földön van, még ember; de már nem tévelygő, hanem vándorló, zarándok, aki útban van az Égi Ember felé.
 
Az idő fogságában nincs időnk járni a lelki utat?
Életünk korláta szabott 120-190 év. 
Időt teremteni elfogadással lehet. 
Aki elfogad, mintegy kilép az idő fogságából, hiszen szinte csak a megoldásokkal törődik.
"Amilyen tudaton élünk, amennyire feleszméltünk, úgy gondolkodunk:
- Én-tudattal egy életünk van, születünk és meghalunk. Hánykódunk az élet tengerén. Ez az ego gondolkodásmódja.
- Öntudattal egynek érezzük magunkat a lelkünkkel, mindhárom létsíkunkat érzékeljük, keressük az égi kapcsolatunkat, használjuk az univerzális tudatot. Öntudattal már nem vagyunk kiszolgáltatottak, képesek vagyunk segítségeket kérni és kapni.
Ez az öntudatra ébredt ember gondolkodásmódja, aki már valóban mondhatja magáról, hogy én a lélek vagyok.
- Lélektudattal tisztában vagyunk vele, hogy egyek vagyunk a lelkünkkel, mivel egy tőről fakadunk.
A lélektudat az örök élet kulcsa. Az egyesült emberi és karmikus tudat. Amennyire hagyjuk a benső gondolatáramlást megjelenni a tudatvilágunkban, annyira hagyja lelkünk is, hogy a mi gondolataink is megjelenjenek az ő tudatvilágában.
- Istentudattal élünk, amikor úgy élünk, hogy; egy vagyok Istennel. És tudom, hogy minden, amitől úgy érzem, hogy több lehetek, valójában eltakar az Isten elől.
Ha mondjuk, én egy istentudaton élő ember vagyok, akkor tisztában vagyok a saját jelentőségemmel. Tisztában vagyok az univerzumban elfoglalt helyemmel, és tisztában vagyok a Fénnyel, ami vezet, és amit követnem kell. Nem befolyásolnak a gondolataim, mert én befolyásolom a gondolataimat.
- Fénytudattal tudjuk, hogy; Fény vagyok a Fényben, amit eddig azért nem láttam, mert elkápráztatott a sok hamis én-tudat."

A tanítás szimbóluma
A szimbólum jelentése

Segíti az érzékelést, és lehetővé teszi a kapcsolatfelvételt az univerzum többi teremtményével.
Mindig azokkal a lelki szintekkel köt össze, amelyekre megértünk, és ahonnan a segítségeket kapjuk.
A szimbólum úgy állt össze két háromszögből és egy fényszálból, hogy test és lélek, egymásra tekint. Megmutatja magát a két háromszöget összekötő fényszál, ami a Hit hídja.
Elindul a vonzás, elindulnak egymás felé. A közeledésben tisztulnak, összekötődnek az elszakadt szálak, előtűnik a fekvő nyolcas, a lélek jele, és a hit köve, amivel elkezdődik az
együttérzés, az együttműködés. Körülöleli őket a fény (a kör) és egységben haladnak tovább.

Fény tanítása

Ez egy nehéz tanítás, ugyanolyan ősi, mint az ember. Semmilyen valláshoz nincs köze, mivel az emberi fejlődés útját tanítja. Egyszerűen azt tanítja, hogyan ismerjük meg tágabban önmagunkat és a lehetőségeinket.
A régi bölcs mesterek röviden annyit mondtak a tanítványoknak a tanításról;
"Nézz magadba, nézd meg hova jutottál és tudd, hogy ezt te tetted magaddal.
Amit életek során létrehoztál, az vagy te most.
Ne menj tovább ezen az úton, hiszen látod, hova vezetett. Az a tiszta lélek és tiszta ember, aki valaha voltál, és szemtől szembe láttad a Teremtő Atyát és Anyát- nézd meg, hova jutott?!
Az TEREMTŐ látásától indult az utad. Utad lenyomata benned van, a lelkeden van.
És ha ez igaz, az életlenyomataidon keresztül te vissza is tudsz menni az eredetedig, és az is biztos, hogy a visszaút végén az vár, aki elindított.
(Lenyomat= a megtett lelki út, belső út, belső térkép)

A tanítás
- Megtanít élni a lelki utat. Aki éli a lelki utat, benne szól az élő Fény, és tanítja benne a bölcsesség útját, az eszmélés, a tudati felébredés útját.
- Mindenkit megtanít összekapcsolódni a lelkével.
- Mindenki mellé ad segítőt, felügyeletet, hogy el ne tévedjen a visszaútján.
- Mindenkit visszavezet az Eredetéhez.
- Képessé tesz kiszakadni a karmikus körforgásból.
- Megtanít elfoglalni helyünket az univerzumban.
Sokan meg akarták már szerezni a tudást, mert a tanítás kiváltja a karmikus utat. De ez a tanítás személyre szól, belső fényprogram, ezért el nem adható a világ minden kincséért sem, de mindenki elindulhat rajta.

A tanítás
- Forrása az Igazság
- Alapja a Fény útja, a belső fényösvény
– Módszere a test-lélek kapcsolatépítés
- Az eredménye a feleszmélés, az önmegváltás
- Lényege, hogy nem ülünk passzívan a Megváltásra várva, hanem tudatosan megváltjuk magunknak a lelkünket.
- Fejezetei
- lélekszint ismeretek elsajátítása – a saját út felismeréséhez szükségesek
- eljutni az öntudatra ébredésig – önmagam felvállalásához szükséges
- a gyakorlás - a visszatéréshez szükséges

- Beavatásai
A beavatások sorra megmozgatják nem használt rétegeinket. Kinyílnak a rétegek és feltárul a belső világunk.

- Állomásai
Feleszmélésünk, felébredésünk útjának állomásai
- az első állomás, amikor valahol bennünk van az isteni szikra
- a második állomás, amikor mellettünk van az isteni szikra
- a harmadik állomás, amikor körülölel bennünket az isteni szikra, mert eggyé váltunk vele.

Milyen hosszú a leszületések közötti idő?
Első életeinkben 200-300 évek teltek el leszületéseink között, aztán, ahogy minél több karmát raktunk a lelkünkre, annál hamarabb születtünk le.

Miért kell minimum 10-20 év a leszületések között?

Mert számot kell adni, az emberi energiahálókat le kell vetni, az emberi én-tudatnak háttérbe kell szorulni, és előtérbe kell kerülni a lelki én-tudatnak. Mert fel kell emelkedni a leszületési szintig, ahol a bírák és a karma urai felkészítik, felöltöztetik a lelket. 
Ez igaz mind a jó, mind a sötét oldalra.
Téves elgondolás, hogy a gyakori leszületés elősegíti a karma oldást. Ha a lélek nem készül fel alaposan a földi létre, akkor inkább az ember köti a karmát, mint oldja.
Ki határozza el a leszületést?
A lélek dönti el.....de tanácsot kap. smile hangulatjel

Mi határozza meg, hol folytatja a lélek a földi életét?

Mindig a felül lévő "küldetéstekercs" határozza meg, hol folytatja. Hogy melyik "küldetéstekercs" van felül, az a számadása mértékétől függ. A "küldetéstekercs" adja meg az ember késztetéseit.
Ha megvizsgáljuk a késztetéseinket, akkor rájöhetünk a küldetésünkre, hogy miért születtünk erre a világra?

Meddig tart a mai ember test-lélek kapcsolata?

Vagy egy életre szól, vagy megmarad örökre. Aki csak emberi tudatával él, annak egy életre szól. Aki lélektudatával él, nála megmarad örökre.

Miért fontos egy életben elérni a lélektudatot?

Mert ha nem épül be a lélektudatunkba a mindennapi tudatunk, akkor nincs mibe kapaszkodnunk, nincs mi felemeljen, így lehúz a mocsárvilág.

Ki vagyok én?

Kezünkben van az örök Élet kulcsa, csak fel kell tenni lelkünknek a kérdést: 
Ki vagy Te? – kérdezzük meg a lelkünket. És jön a kérdésre a válasz: Ismerd meg önmagad, és megismersz engem. 
Én a Te LEHETŐSÉGED vagyok egy jobb életre. Az életedet ne rám tekercselni akard, hanem éld úgy, hogy folytatása legyen, hiszen velem együtt örök Életre jutsz.
Amikor az ember legelőször felteszi, a ki vagyok én?- kérdést, aztán feleszmélése közben többször felteszi, felismerései fényében más válaszokat kap.

-Amikor először felteszi a kérdést, a válasz ez:
Én az ember vagyok. Önálló és szabad akarattal rendelkező lény, akinek van egy tiszta lelke, egy égi háza, egy égi kiegészítője. Ez az állapot két teljesen különálló lény, akit egy szál köt össze.

-Amikor öntudatra ébredve teszi fel a kérdést, a válasz ez:
Én egy lélektudattal élő ember vagyok. Az emberi tudatom és a lélektudatom már összekapcsolódott, és nem válaszható szét többé. Ott állok az univerzum küszöbén.

-Aztán amikor a következő fokozatnál teszi fel a kérdést, a válasz ez:
Én egy univerzális lény vagyok, aki elhagyhatja ezt a világot.
(TE hol tartasz? )

Mi tartozik az emberi megnyilvánulásaimhoz?

Az ember bennem a gyarlóság, az állandó kétkedés, a bizonytalanság, az ingatagság, a bizonyítási vágy, a kevés hit, a magányosság érzete, a kiszolgáltatottság hiedelme. Mindaz,
ami engem gyengít, amitől képes vagyok leragadni, és amitől hánykódom az érzelmeim viharán, és amitől nem tudok aludni, mert uralkodnak felettem a gondolataim.
Amikor elindul bennünk valami,hogy megingasson, az biztos, hogy az emberi részünk. Az ember aránya bennünk általában 70 %, a lélek aránya általában 30 %. A bolygónk felületének 70 %-a víz, 30 %-a szárazföld. Milyen érdekes?

Mi tartozik a lelki megnyilvánulásaimhoz?

A lélek bennünk a harmónia, a kétkedések nélküli bizonyosság. Lélekben tudjuk, hogy felette állunk fizikai önmagunknak, és testünk irányítása is a kezünkben van. Tudjuk, hogy uralkodunk az érzelmeinken, és a gondolatainkon. Kordában tartjuk és kiegyensúlyozzuk őket.
Biztosak vagyunk benne, hogy mindig a megfelelő helyen vagyunk, hogy nem vagyunk egyedül, magunkra hagyva, és előteremtjük minden szükségletünket.
Ugye, mennyivel jobb lélekben élni? 
Amikor lefekvés előtt kitakarítom a napi lelki szennyesemet, és megnyugodva alszom el, nyugalomban végigalszom az éjszakát. 

Mi van köztem és a lelkem között?
Köztünk és a lelkünk között az önvalót találjuk. Az önvaló a hamis fény sugárzásának hatására, az első földi élet következményeként jön létre, és mindaddig növekszik, amíg el nem hagyjuk a karmikus utat.
Az önvaló az emberi tudat hamis istene, az állélek, az előző életek gyümölcse. Egy olyan rutin, nevezzük így, egy program, ami az emberi tudatot tartja elsődlegesnek, és elrejti a másodlagos tudatunkat, a lélektudatunkat. 
Első életében még tudja az esendő ember követni az Igazi Fényt, de mivel már a hamis fény hatása alatt él, ezért létrejön az önvaló, akivel már az ember elveszíti a tisztánlátását és beragad a karmikus körbe, az ördög csapdájába.

Amikor a lelki úton megleljük az önvalót, akkor végigjártunk egy karmikus életkört, és most ismét ott állunk a nullponton, a keresztútnál. Újabb karmikus kör indulna, egy újabb első földi élettel.
Dönteni kell, magunkra vesszük-e az előző életeink karmáját, és újabb emberi életkörön, újabb karmikus hurokban indulunk KEGYELMET kérünk és a Fény útját választjuk?

Az önátadás

Az önvaló kitakarítása teszi lehetővé az önátadást, ami a lélektudat elsődlegessé tétele. Az önátadásban másodlagos tudatként megmarad a mindennapi tudatunk. 
Az ember tudja, hogy mikor működik lélektudattal, hiszen ilyenkor a lélekvilág foglalkoztatja. 
És tudja, hogy mikor veszi vissza az irányítást, hiszen ilyenkor a mindennapi teendőivel foglalkozik.
Elménk kiválóan kezeli a két tudatunk együttes használatát.
A lelki élet, a belső élet

A lelki életet élni kell. Nem elég csak beszélni róla.

Hogyan lehet teljes életet élni?

Keltsük életre a belső világunkat. Vegyük használatba az eddig tudatosan nem használt részeinket, tudásunkat és képességeinket.

Hogyan jött létre a lelki élet?

A Fény inkarnációjában... az isteni teremtő gondolat anyagba tömörült. A világ teremtése és a lelkek születése is a Mindenség középpontjában...történt.
A Teremtés pillanatában tökéletesen tiszta rezgés indult útjára, és ahogy távolodott a tökéletes középponttól a rezgés megváltozott, lelassult, anyagba tömörödött. Így született meg a fizikai világ, és benne a leendő emberiség.
Ekkor népesítette be Isten a Fehér világát gyermekeivel, a lelkekkel. 
Kezdetben a lelkek még tiszta, Fehér energialények voltak. Nem volt meghatározó személyiségük, tiszta, isteni gondolatformaként léteztek. Szabadon éltek, elkalandoztak az univerzum minden zugába, és kezdték azt benépesíteni a saját teremtő gondolataik által. A távoli helyeken a Fehér világ mintáira próbálták megteremteni az életet.
A kalandozások során hatások érték, változott a rezgésük, színesedtek, kezdett elszennyeződni az isteni teremtő tudatuk.

A Földre érkezve megalkották az embert azzal, hogy az értelem magját elültették azokban , és nevet adtak az embereknek. 
Az akkori emberek a lelkeket fényesnek és hatalmasnak látták, így Fényhozóknak hívták. A lelkek szabadon jártak ki és be az értelemmel telített anyagi testbe. A közvetlen érintkezés kapcsán az emberek jól-létben, matuzsálemi kort éltek meg , és élvezték az égi tudáshasználat előnyeit.
Majd a lelkek elszakadtak az Isteni Törvénytől, és uralkodtak az általuk teremtett világon. A durva anyagi megtapasztalásban megfordult a lelkek gondolatmenete, azt akarták, úgy legyen fent, mint ahogyan itt lent van. A mi akaratunk legyen meg, és ne a Tiéd! Ebből lett a lázadás, ebből lett az "eredendő bűn", és emiatt kapták meg palástjukra a lázadás pecsétjét.
A diszharmónia eluralkodása következtében Isten az első Eljövetelekor a lelket kettéválasztotta. A lélek tiszta felét hazaküldte a Fehér Világba, ők lettek a felsőlelkek, a fénylelkek. Az itt maradt lelkek lettek a megpecsételt alsólelkek.

Tovább sérült az Univerzum harmóniája. A kettéválasztástól eltelt 2700 év és 7 nap (íme a 7-es szám egyik misztériuma) és a Teremtő ismét megjelent. 
Megnyitotta a köztes létteret, megjelent a Halál, összekötötte a földi embert az alsólélekkel, megalkotta a karma törvényét, amellyel emberi testhez kötötte a lelkeket. A testbe zárt lelkek lettek a karmikus lelkek. Ekkor pusztult el Atlantisz, és a civilizáció szétszóródott a világban. 
Innentől számítva az ember lélekkel születik a világra.

Ez a folyamat volt a Fény inkarnációja, amely az emberben érte el végpontját, és a következménye a lélek elsötétítése lett. A lelket az emberek lázadása sötétítette el, amikor az ember is kimondta a lélek ellenében, hogy az én akaratom, és ne a te akaratod legyen meg. Ez az ember "eredendő bűne".

A lélek újjászületése:

Atlantisz óta az ember lélekkel születik a világra. Az ember elsötétítette a lelkét, elfedte egy vastag, megkövesedett szövevénnyel. A mai ember ezért test és lélek szövevénye. Az embert és a lelket szét kell választani a szövevényben. Ezért mondjuk azt, hogy "meg kell szülnie újra a lelkét", (újjászületés) és akkor jöhet létre az ember és a lélek szövetsége.
Világvége hiedelem, az Új korszak
....már elkezdődött az Új korszak, a visszatérés ideje. Nagy a káosz ebben a témában. Nincsenek összecsengő magyarázatok, mindenki a jövendölésekre és a múltra alapoz. Az Örök Élet már jó néhány Világkorszak végén túlhaladt.
Az ember gőgjében kikiáltotta magát a világ urának, aminek következtében világunk diszharmonikussá vált. 
Rossz irányba haladunk, és ez az irány fogja meghozni a "Teremtő Eljövetelét", amit már oly sokan megjósoltak.... 

Eljövetelnek a Teremtő világunk rendjébe való beavatkozását mondjuk. 
Minden Világkorszakban beavatkozás akkor történik, amikor a Teremtő azt észleli, hogy veszélybe került az Univerzum Harmóniája. 
Első "eljövetelekor" kettéválasztotta az Isteni világot elhagyott lelkeket alsó és felsőlélekre, a második eljövetelekor összekötötte az alsólelket a földi emberrel. 
A harmadik Eljövetelkor átvilágítás lesz a Földön. 
Akiben nem él a szikra az elpusztul, akiben él a szikra, ő túl fogja élni. 
Lélek nélkül ember nem élhet,ezt már kimondta a Teremtő a második eljövetelekor. 
A harmadik eljövetel meghozza a közteslét végét.

Az emberiség bölcsője az Univerzális Létben ringott. De eljött a "világvége", amikor a létterünket a közteslétbe kellett zárni, ahol azóta is élünk. 
A türelmi idő lassan lejár, mivel a közteslét végesnek lett teremtve. Az emberiségnek vissza kell térni ismét az Univerzális Létbe, vagy elpusztul a köztesléttel együtt.
A Teremtő szándékait a Fény üzenetei sugározzák. A Fény üzenetei teremtő gondolatok, melyek mindig az Teremtő befogadó üzenetét, a Szeretet szavát közvetítik.
Akinek van füle a hallásra, megérti, hogy lélekkel van összekötve, és lelke csak vele együtt mehet haza, ami azt jelenti, hogy lelke felemeli őt az ő szintjére. 
Időt és lehetőséget kaptunk, hogy lélekben átléphessünk a folyamatos életbe.Ha tömegesen választjuk a lelki utat, akkor az emberiség és a bolygónk megmarad.
Nincs idő további tévelygésre. Az emberiség választás elé lett állítva....az Univerzumban kihirdették a Fény üzenetét, miszerint;
Vége, az idő lejárt! 
Vagy rátalál az emberiség a lelkére és él a Teremtő szeretetében, vagy megtapasztalja azt, ami már többször is volt.....

Mire számíthatunk az Új időkben?

Egy új, személyes hit formálódik, a Belső világ hite. 
A Hit és az elfogadás, a lelki önkiteljesítés korát fogjuk élni.

Miről van szó?

Bár az ember léte az Univerzumban kezdődött, de megalkotója elzárta őt az Univerzum elől, így egy sajátságos létformaként fejlődött ki, és csak a fizikai léthez alkalmazkodott. 
A Teremtő a lélek emberhez kötésével lehetővé tette az Univerzális Léthez való alkalmazkodás képességét. 
Aki elhiszi, hogy lelke felemeli a lelki létre, ahhoz a Fény meg fogja keresni az utat, és alkalmassá formálja i az Univerzális Életre.

Milyen követelményeket támasztanak felénk az új idők?

* Kikényszeríti a lélektudatú emberré válást, mivel ez a célja.
* Lehetővé teszi a személyes megváltást. 
* Felismerteti, hogy a csoportos visszatérés egy új "megváltót" követve már nem lehetséges, mert a világ elszennyeződött.
* Segítséget csak a lelkén keresztül kaphat az ember.
* A kifelé fordulást felváltja a befelé fordulás.
* Az emberi akarat és megmagyarázások háttérbe szorulnak. Előtérbe kerül a Hit és az elfogadás.
* A Földön békés, szeretetteljes, harmonikus életnek kell lennie.
* Megnyílik a Fény Ösvénye, ami kivezeti az embert az Univerzumba.
* Eldől, hogy az ember + lélek páros megmarad-e, vagy elpusztul.

A lelki élet Lét-terei

A karmikus embertől az Univerzális Emberré válás felé haladunk. 
Ez a folyamat egy hosszú utazásnak fogható fel, amelyen keresztül természetünkben és testileg is alkalmazkodunk az elérendő léttérhez. 
Testileg a fizikai világban, lelkileg a belső világban és a lelki világban nyilvánulunk meg. 
Fizikai létterünk a Föld és az anyagi világ, lelki létterünk a lelki dimenziók. A Földről indul az utazás és az univerzális létben ér véget.

Közteslét jelentősége a felemelkedésben 
A Teremtő második eljövetelekor nyitotta meg a a közteslétet egy záros határidőre. 
A VILÁGKORSZAK VÉGE AKKOR JÖN EL, AMIKOR A KÖZTESLÉT IDEJE LEJÁR.

A Lét-tér el van zárva az Univerzumtól, ezért ideje véges. 

A Lét-térből már csak egy kapu nyílik az Univerzális Létre, a többi bezárult. 
A kaput kerub őrzi, és csak két angyali kísérettel enged át lelket. 
A kapu szimbóluma egy száj.
Jelen van benne a Megbocsátás, a Kegyelem.

A földi élet a közteslétbe van zárva. A közteslét az ember szempontjából nézve arra lett teremtve, hogy kitaláljon belőle.

A közteslétet akkor hagyjuk el, amikor kilépünk az ördögi körből. 
Az ördögi kör egy alsó életismétlési hurok.(időfizika)
Amikor a visszatérésben megleljük az önvalónkat, akkor keresztúton állunk. Ez a keresztút egy olyan pont, ahol ki lehet lépni a Fény útjáról.

Ezen a fokon választanunk kell a karma ledolgozása, a karmikus út, és a Kegyelem, a Fény útja között. 
Választanunk kell, hogy magunkénak fogadjuk-e el a sok ezer év alatt kiformálódott önvaló hozományát, vagy felnyílik a szemünk, hogy ez nem a mi sarunk, és választunk magunknak egy másik utat.
A "hozománnyal" egy új karmikus kört kezdünk," hozomány nélkül" átlépünk egy spirális körforgásba, amely az univerzális létbe emel.
Hurkok útja - nincs lelki fejlődés. Ez a körforgás .
Spirális út- a felemelkedés, a felkapaszkodás útja, ahol van lelki fejlődés.

"Mennyország" jelentősége a felemelkedésben

A Mennyország egy spirális forgás. A forgásban a lélektudatunk tisztul és kioltódnak a negatív érzelmeink. Levetjük a földi korlátokat, mint például a szenvedés, a bűn, a reménytelenség... stb, melyek olyanok, mint bilincsek az emberen.

A Mennyország a közteslétben van. Tájai körülöttünk vannak, csak másik dimenzióban, de itt a fizikai világban. Törvényei isteni törvények, és szintjeiben Isten jelenléte egyre jobban érezhető.

A "Mennyország kapuja" a lelkünkben van, és kinyílik, ha a Kegyelmet választjuk. 
A Kegyelem, a Megbocsátás jelen van az életünkben! 

Ezt kell felismerni, és hátat fordíthatunk a karma fogságának, lebonthatjuk a tudatunkra vetített hamis illúziókat.

A "Mennyország" első szintjén még keveredhetnek le és fel a lelkek. A többi szinten már felébredésük fokától függően élhetnek. 
Fentről lefele keveredhetnek, de lentről felfele nem.
12 "Mennyországi" szint van. 
Az első szintjén használjuk először az emberre a lélek szót, mivel a lélekben az emberi tudat ezen a szinten már teljesen háttérbe szorul. Csak annyi marad meg az emberi életből, ami fokozatosan felíródott a lélektudatba, amennyit blokkok, karmikus tudatok formájából megőrzött az emberéletből a lélek. 
Az első szinten a lélek önmagára ébred.

A visszatérés második fokán, a "Mennyország" második szintjén látja meg, hogy azon a szinten élet folyik. Megérzi annak a világnak a harmóniáját és színeit, megtanul mozogni benne.

Amikor ezen a szinten is felébred, akkor léphet át a harmadik fokra.

Minden szinten élet folyik, életutat jár be, számot ad, újabb küldetéstekercset kap, és az mindig tiszta marad, fokozatosan megtanulja az Univerzális Életet.

Az Univerzális Lét-tér

Az Univerzális Lét, Isten nyílt, szabad világa, az Isteni Szeretet Való Világa, ahova nem érnek fel gonosz megnyilvánulások. 
A "Mennyországok" is ide tartoznak.
Főbb jellemzői:
- Szabad világ, amelyben egyetlen törvény uralkodik, a harmónia. Aki szándékosan megszegi, kipottyan belőle. Aki kibillen, és a Teremtőhöz fordul, az Isteni Jelenlét helyreállítja.
- Lények lakják, vannak köztük különböző szerveződések, osztályok és rétegek is.
- Lakói békében, félelmek, védekezés nélkül élnek.
- Tudásukat az akasába gyűjtik.
- Nincs szükség semmiben, mert a teremtő energia korlátlanul a rendelkezésükre áll.
- Megszűnik a tér-idő korlát, de megmarad a szabad akarat, és az én tudat.
- Nem korlátozza semmi a szabad gondolkodást, sem a cselekvést, hiszen abban a világban a magas szintű rezgés miatt alacsony szintű rezgés meg sem képes jelenni.

Mi a feljutás feltétele?

Univerzális Emberré kell válni, aki már a tudatán keresztül létezik. 

Megteheti, hogy kivetít magának emberi testet, vagy mint Tudat, úgy él tovább. A lények formája mindig olyan, amit a tudatukban elfogadnak, így az emberek általában a testi formát választják.
Az emberi tudat- az alsó, és a felsőlélek tudatának- egyesülésével érjük el az univerzális küszöböt. 
Amikor elérjük az univerzális küszöböt, nincs megszabva, hova mehetünk. 
Akkorra már megtanultuk, hogy minden létsíkon képesek vagyunk önállóan mozogni. Amelyik tér tetszik, ott maradunk, hiszen mindenhol Otthon vagyunk. Ott van az én otthonom, ahol én vagyok! 
Megismerhetjük az összes benne élő létformát, akárhol lakhatunk, vagy megtérhetünk az út végén az Atya házába is.
A bölcsek azt tanítják, hogy az emberek számára nem létezik az Univerzális Lét, mert nem mehet be oda. 
Hogy miért? 
Egyrészt, mert az ember lélek nélkül a fizikai világba van zárva, másrészt mert az embert a lélekválasztó felett, már Léleknek hívják.
Az Univerzális Életről nincs tudomásunk, mert onnan ember még vissza nem tért, hogy beszámoljon róla.(itt elmondanám, hogy dehogy is nem, csak nem mindenkinek.... és még valamit, mindösszesen eddig 4 embernek sikerült....tehát, nem lehetetlen! smile hangulatjel 

Miért kell az Univerzális Létbe törekednünk?

Mint az emberi fajnak azért, mert a fizikai lét határai végesek. 
Ha beletörődünk, elpusztulunk, ha át akarjuk törni, úgy járunk, mint a marsiak, közbelép a Teremtő és ez lesz az Ő harmadik Eljövetele.
Mint az egyéni embernek azért, hogy "túléljük a halált."

Mi vezet fel bennünket az Univerzális Létbe?

A Fény. 
Lényege, hogy higgyük el, hogy tudjuk, hogy vezet az úton a Fény, ami ne feledjük, hogy a Teremtő, az Isten kisugárzása. 
A Fény világít ránk és hív, olyan, mint egy vonósugár.

A Fehér világ jelentősége

A Fény útján mindenki a Fehér világba ér, ami Isten országa, a Teremtő háza.
A Fehér világ az Univerzális Lét mellett található külön dimenzió.
Lakói a Fénylelkek. Egyetlen karmát hordoznak, amit feloldanak, ha az alsólélek visszatért.
A Fénylélek az ember számára olyan, mint egy génbank, mint egy őssejt, ami az emberi életet megújítja. A fényszál, ami összeköt a Lelkünkkel, a Fénylélekkel is összeköt, így a Fénylélektől lejönnek a kijavító rezgések, és lejönnek a sugallatok is.
A Fénylélek az Univerzális Egységben Fénytudattal él, és soha nem hagyja el a Fehér világot. Nem azért, mert tiltják, hanem azért, mert rezgésénél fogva képtelen rá.

Isten országával a közvetlen összeköttetés már megszűnt. 
Isten országából folyamatosan áradnak felénk üzenetek, szózatok, kinyilatkoztatások.
A Fehér Világ léte nem vallásfüggő. Lakói nem hiszik, hanem napról napra megtapasztalják Isten létezését, így ott szó sem lehet vallásról.
Mivel a lélek onnan indult, ezért az első időkben a földi életet annak mintájára próbálta megoldani. Az ősi társadalmak egy az egyben lemásolták a Fehér Világot. (Erről tanított Hermész Triszmegisztosz, amint fent, úgy lent... tanításaival.)

A Fehér Világi Élet és a fizikai világi élet között az a különbség, hogy a Földön jelen van a "gonosz", keveredik a "jó és a rossz", minden emberben. A Fehér Világba nem ér fel a "gonosz". (A gonosz megnyilvánulásai a hazugság, a cselszövés, az önös érdek, stb. ezek mind átszövik a földi társadalmakat.) Az Isteni Jelenlét azonnal korrigál mindent.

Élmény: A tudati ébredés szintjeit járó lélektudat hajnali felébredésben még átvetíti a tudatosba a bejárt szintek látványát. Szinte egy pillanat alatt nézi végig az emberi én-tudat az „alászállást”, miközben azt látja, hogy a Fehér Világ kerek kapuja alatti köztesléti tér egyre sötétedik, kerítések és tömegek láthatóak, és leérkezés előtt valaki belé rúg egy jó nagyot.

Valaha az ősi esszéneusok olyan forrásokra leltek, ahonnan kellő irányba fordulva gondolati üzeneteket küldhettek szerte a világba. Az ilyen forrásokat kutakkal jelölték. Ez volt az ősi, természetes telekommunikáció, aminek kisugárzása semmiben sem tett kárt, és mindenkihez megérkezett. 
A források alatt tiszta energia, az Élet Vize áramlott.

Hatodik érzék, a telepatikus kapcsolat

A hatodik érzék olyan gondolati szál, ami minden embert folyamatosan összeköt. Ezen a szálon keresztül halljuk meg más emberek segélykérését bármilyen messziről, és a közelünkben tartózkodók gondolataira is ezzel reagálunk.
Ha újból létrejönne az emberek közötti telepatikus kapcsolat, megszűnne a rivalizálás, és jobban elfogadnánk egymást.

A telepatikus kapcsolat segít használni a lélektudatot. 
A lélektudaton keresztül bárkivel kapcsolatba kerülhetünk, és elmondhatjuk neki, amit élő szóban valamilyen oknál fogva nem tehetünk meg. 
Csak egy a bökkenő, hogy működik-e a hatodik érzéke, hogy a lélektudata mikor tudja lefolyatni az üzeneteinket a másik mindennapi tudatába?
(mondom, nem mindenkié...ill nagyon is keveseké)

A LÉLEK SZIMBÓLUMAI
A lélek állapotait tükrözik.
A lélek legmagasabb szintű szimbóluma a gömb, ami az Eredet, az Egység szimbóluma, amikor még a lélek az isteni világban élt.
A kettéválasztáskor létrejött szimbóluma a végtelen jele, a fekvő nyolcas, ami az alsó és felsőlélek/fénylélek állapotot szimbolizálja.
Lélekszimbólum még a kéz, ami a Teremtő felénk nyújtott keze, hogy belé kapaszkodva kiérjünk a Fényre.
A galamb szimbólumot akkor mutatja a lélek, aki létének abban a szakaszában él, amikor újjá teremti önmagát, és a megtisztulás visszavezető útját járja.
A belső mozizásban, a képi szimbolikus világban különböző formákat öltve/kivetítve mutatja még magát a lélek.
A törpe megtévesztő, hamis gondolatokat sugárzó lélek. A törpe ezen kívül még jelentheti az egot is.
Az óriás az igaz lélek.
A gyermek az a lélek, aki vándorúton jár. Addig nevezik így a lelket, amíg karmát cipel.
Felnőtt, aki már megszabadult a fizikai világ fogságából, aki már megszabadult a karmától.
Ősz öregember az a lélek, aki a gondolataival beszélget.

a kép saját festmény

Az Ember felépítése
Energiaóceánban élünk. Ezen belül mikrokozmoszokra elkülönülve, válunk egyénné. Az ember test és lélek párosa. A lélek Örök Életre lett teremtve, így a vele összekötött Ember is tehet magáért, hogy elérje az Örök Életét. 
Nézzük meg, hogyan vagyunk test és lélek párosa?
Mit hirdetnek az emberi felépítésről? 

A két háromszög:
Szellem-Lélek- Test
vagy
Lélek- Aura- Test

A KARMIKUS ÚT SZERINT így mondják: Test, lélek és szellem vagyunk.
Ez a felépítés az asztrálvilágban lebontja az emberi tudatot.
Eddig mindenkitől másféle választ kaptam, amikor a szellemi részre rákérdeztem, mit ért szellemi rész alatt?

A lelket egy hordozó valaminek gondolják sokan, és a szellemet dicsőítik. 
Ha a szellemet tudatnak gondolják, akkor a tudat, magasabb szinteken bár, de a lélekhez tartozik.
Ha szellem alatt a tudatot és a tudatalattit értik; a tudat csak gondolati energia. A gondolatok ölthetnek alakot, és válhatnak önálló szellemi lénnyé, de ezek az elementálok nem lelkek, nem tudnak testben élni. 
Csak a fizikai világ foglalkozik velük, csak a fizikai világra és a közteslétre van hatásuk, ennél magasabb létsíkokra nem emelkedhetnek.

Ha szellemnek gondolják, akkor, pedig azt mondhatjuk, hogy a lélek hagy maga után szellemlenyomatokat, amikor tovább lép.
Mint egy rajzfilm filmkockái. Ezek már leváltak a lélekről, mint amikor egy nő tovább lép, és a parfümjét még érezzük utána.

Az ún. megszálló szellemekről meg ne is beszéljünk, mert ők meg megragadt lelkek.

A FÉNY TANÍTÁSA így mondja: TEST, AURA és LÉLEK vagyunk.
Ez a felépítés megtartja az emberi tudatot.

Az EMBER is tudatos önálló lény, a LÉLEK is tudatos önálló lény, aki EGYÜTT az összekapcsoló AURÁBAN élnek, tehát NINCS MIT BESZÉLNI SZELLEMRŐL! (no, ezen most sokan elgondolkodhatnak).
TESTBŐL és LÉLEKBŐL állunk, és az anatómiánk része a TUDATOSSÁG, azaz a SZELLEMISÉG .

A lélekkel összekapcsolt ember a testéből, az érzelmi energiahálójából, és mindazokból a rétegződésekből, létsíkokból épül fel, amit a lélek az aurában lehoz a földi életbe.

Hova lettek Mária Magdolna tanítványai, papnői, a „Máriások”?
Kik azok a „Máriások”? 

Miért nem hallottunk eddig róluk?
Az ősi esszénus közösségekben (és Jézus és Mária Magdolna korában is) lélekcsaládtagok inkarnálódtak, és szív-tiszta, a lélek tiszta, hófehér minőségének állapotában voltak jelen.
Az esszénus minőség leginkább a lélek hófehér tiszta állapota, vagyis a karmikus sérülések nélkülilélekállapot, az egyensúly, a harmónia, és béke állapota. 
Az esszénus közösségek tagjai egyenrangúnak, mellérendelődésben tisztelik egymást kölcsönösen. 
A lélek eme hófehér tiszta minőségében társaikat testvérekként tekintik: sem alá, sem fölé rendelődések nincsenek jelen eme Aranykori közösségben. 
A lélekcsalád szent és áldott békéjét élik a fizikai síkon, egymást segítve, támogatva, de mindig függetlenségben, szabadon, egymást kiegészítő minőségben. 
A lélek karmikus - sérülésmentes állapotát (hófehér-tiszta állapotát) szimbolizálva fehér ruhában jártak, amely többek között a mellérendeltséget is szimbolizálta a lélekcsaládtagok között. 

Tartózkodtak a világi dolgoktól, melyek könnyen karmikus reinkarnációba sodorhatják az egyént, és javaikra a közösség javaiként tekintettek, mindenki annyit vett a közösség javaiból, amire éppen szüksége volt, mintha nem létezett volna az „enyém és tiéd”, miszerint „az én és a te”, csak a „mi”, vagyis a „miénk”…

Valaha mindannyian így éltünk, és talán lelkünk ide tart, visszatalálni eme ősi otthonba, ami a lélekcsalád energiakör. 
Szívünk mélyén emlékszünk eme Mennyei lélekállapotra, a Mennyei bőségre, amikor mindenkinek jut, mert senki nem halmoz fel, mert állandó áramlás van jelen…

Ez az egyenrangú, Krisztusi szeretettel teli közösség a Korall Fénysugár energiája. 
A Korall tartomány Csillagán (csakráján) átkelve, megszűnnek a „világmegváltó illúziók”, hiszen minden lélek önmagát képes csupán megváltani. Aki önmagát nem váltja meg, őt más sem lesz képes. 
A megváltás kegyelme a szív megbocsátása. Amikor kegyelemért, bocsánatért könyörög a szív, valójában önön magának lenne szükséges megbocsátania…

A Korall Csillag kapuja megnyitja bennünk a Krisztus Szív igazságát...A bölcs szeretetre tanít, és a bölcs szeretet minőségeket horgonyozza le Fénytestünkbe (auránkba).

A Korall Fénysugár megmutatja, hol létezünk még szeretetlenségben, viszonzatlan szeretetben. 

Amikor a lélek szeretetlenséget él meg, lehasad belőle egy darab (lehasadt lélekrészek), e fájdalom elfojtásba kerül a tudatalattiban. 

Innen kerül kivetítésre, és úgy tükröződik vissza, mintha külvilág felől érkezne az elutasítás, kitaszítás, ítélkezés. Pedig valójában eme megtagadott minőség a lélek önmegtagadása, ahol azt éli, hogy nem elég jó, vagy nem felel meg az elvárásoknak…

Eme lélekrészünk Fényküldött minőségünket segít egységbe állítani, miszerint egykoron a „különcök” kirekesztődtek, megbélyegződtek, a kitaszítást és az eltaszítást élték meg.

Vajon mi az a fájdalom és félelem a szív legmélyén, mely ilyen világot (vagy világokat) teremtett a Krisztusi Fényküldött Lelkeknek? Vajon mi az, ami még nem került megbocsátásra? 
Van-e megbújó ítélkezés a szív mélyén, mely ítélkezés megkülönböztetést, ezzel szétválasztást hoz létre?

részlet. A Krisztus Szív és Esszénus Lélek…

EMBERI EGY-S-ÉG
Az emberi egység testünk és lelkünk kölcsönhatásban élő összekötött, összeszövődött együttese. 

Az Ember Isten testet öltött gondolatának végpontja. 

Egy teremtett gondolat, aki feladatot kapott, mi a dolga a többi teremtett között. 

Az Isteni Teremtő Gondolatot Istenanya vagy más néven Szentlélek Erő öntötte formába.

Az idea Isten Igéje, a forma a lélektest, és a fizikai test. 
Tehát az Isten-Ember, Isten Igéjéből eredő, testet öltésre képes GONDOLATI LÉNY , aki megvalósítja önmagát, egy elkülönült világot teremtve magának, mellyel Univerzális Életre képes.

A Benső-Gyermek Isten Teremtő Gondolatából született a Istenanya- Szentlélek Erő segítségével. Köré építette fel az Isteni Szikra az egyedi Lelket. Az egyedi Lélek Teremtő Gondolatából lett az Emberi Benső-Gyermek, ami köré a szikra segítségével a lélek felépítette az embert. 
Tehát test és lélek vagyunk.
A földi világban mi vagyunk a Benső-Gyermek, akit körülölelnek a földi élethez szükséges anyagi és finomanyagi rétegződések. 

A Benső-Gyermek a karmikus lélek középpontjában „lakik”, és egyben az emberi egység középpontja, aki sugározza felénk a tiszta energiát, de sajnos a szűrők miatt, mire a testünkbe ér, már nem tudunk belőle felvenni semmit. 
Ha belakjuk önmagunkat, megtisztogatjuk a szűrőket és rétegeket, ha megépítjük az utat a Benső-Gyermekhez, akkor a tiszta Isteni Energia akadálytalanul beáramlik a testünkbe, és annak bizony megvan az eredménye!

A tudatos Ember és tudatos Lélek együtt van az Aurákban, egybekötve az Isten-hálóban. Ezt a területet kell megismernünk, kitisztítanunk és használatba vennünk ahhoz, hogy egy minden léttérben otthonosan mozgó, Univerzális Emberré váljunk.

A „Ki vagyok én?” -örök kérdés válasza ábra formájában 
A Teremtő végleg elrendezte az ember jövőjét. A mai ember test és lélek egybekötött, összeszövődött együttese, aki alkalmas a körforgás elhagyására, és az univerzális életre. 
Az ábra a mikrokozmoszában élő, lélekkel kiteljesedett ember érthetővé rajzolt képe. 
Az ember ábrájának részei
* A testi egység. A test az aurában. 
A pontok a 7 csakra/csokor/csillag 
* A lelki egység. A végtelen jelével ábrázolt lélek a lelki aurában, ami a süveg (szaggatott vonallal).
* Az emberi egység. A külső kör, az Istenemberi ezüsthálót jelzi, amely egybeköti testi-lelki egységünket.
Az összekötött állapot alkotja az embert. A lélek szintje az érthetőség kedvéért a napfonatnál kezdődik, hiszen az ezüstkötél ott lép be a testbe. Az aura és a süveg egymásba ér. 
Az emberi tudat magasabb megfelelője a lélektudat, ami alsó és felső szintekből, 12 rétegből áll. Az alsóbb lélektudat a napfonat és a testi aura csúcsa között az emberhez tartozik....
A testi aura a lélekkel születik le, és ebbe nő bele a hústest. 
A testi aura 12 energiahálóból áll.
A hetedik energiaháló az, melynek tartalmait hívják aurának az eddigi tanítások. 
Ez a réteg mérhető, fényképezhető. 
Az energiahálók összeszövik a testet a lélekkel. 
A hústest felettes megfelelője az energiahálók, így testi állapotunk a hagyományos orvoslás mellett az aurában kezelhető.
A lélek tiszta energiái a durvább és finomabb energiarendszereken át átjárják a testet. 
A hústest lélekszintű megfelelője a süveg, így testi jelenségeink lelki háttere a süveg. A lelki eredetű betegségek gyógyulása így a süvegről feloldozással válik véglegessé.

Hogy mire jó a fenti ismeret? Nélküle az ember nem tudja, hogy ki ő valójában. Nem ismeri a Teremtő által alkotott lényét, nem használja ki az adottságait. Amit nem tud önmagáról, az nincs a tudatában. Ha nem tudatosítja, hogy lehetősége van egy magasabb életre, akkor marad a véges körforgásban. 
Nem teljesül a lelki feladat, nem oldódik a karma. 
A személyiség szétfoszlik ahelyett, hogy a lélektudattal felcsatlakozna örökre.
részlet: Léleklámpás

A LÉLEK NAGYON FINOM REZDÜLÉSE ISTENNEK .
Minden Lélek különleges, egyedi és megismételhetetlen.

A lélek finom energiából épül fel. 
Nagyon magas a rezgése. 
Minél tisztább a lélek, annál magasabb a rezgése. 
Kisugározza feléd az ütemes jeleket, és visszaválaszol a Teremtő. Így tart életben téged.

A lélek főbb ismérvei

A lelket megérteni csak úgy lehet, ha elrugaszkodunk a fizikai síktól. A lelkek hatalmasak, nincsenek a földhöz és időhöz kötve. Fejlődésük az Univerzumban játszódik le, és nem a Földön. 

Isten tiszta, magas szintű Lelkeket teremtett, akiket az emberek által elkövetett karma a testbe zárt.

A Lélek égi szempontból nézve értelmes, örök életű energialény. Isteni teremtmény, él, érez, emlékezik, gondolkodik, és ami a legfontosabb, szabad. 
Képletesen szólva ugyanúgy él a saját dimenziójában, mint az emberek.

Földi szempontból nézve a Lélek olyan "ember", aki a Lélek fizikai síkon való kivetülésének tudja magát, aki tisztában van Isteni mivoltával, hallgat Felsőbb Tudatára és tudja hová tart.

* Alakja nem definiálható. Megjelenési formáját szabadon változtathatja, tartózkodási helyének megfelelően. Ha szeretné megjelentetni magát, addig változtatja a rezgését, amíg szemmel érzékelhető anyaggá sűrűsödik. 

* Nincsenek szervei, mivel tiszta, Isteni Energia Lény. Szerveinek talán a tudatrétegeit mondhatjuk. A tudatrétegeket az ember használja, de a lélekhez tartoznak.

* Minél tisztább a süvege, annál magasabb a rezgése.

* A rezgésén keresztül nyilvánul meg, és rezgésével különbözik a többi lélektől.

* A lélek magassága az emberi méret tízszerese!

* Kétnemű, a férfi-női pólus egymás ellensúlya, így lehet a földön férfi és nő.

* Műszerrel nem mérhető, de rezdüléseit érezzük.

* A fizikai síkkal csak a lélek alsó szintje érintkezik, azért hisszük a lelket lélekdarabnak.

* A TESTEN KÍVÜL HELYEZKEDIK EL, de szoros egységet alkot a testtel.

A Léleknek így vele együtt az Embernek, lelki vezetője, segítői, égi családja, égi neve, égi háza van, ahova éjszakánként egy kis időre hazatér. 
Ez a ház a "Mennyországok" valamelyik síkján van. 
Ha az ember életében elfogadja, hogy van égi otthona, halálában oda tart.

A lélek állapotai

A Fény inkarnációjában 12 állapota jött létre. A tudatrétegek összekapcsoltságától és a rezgése magasságától függ a lélek állapota. 
Amikor Lélekről beszélünk, mindig meg kell különböztetni, hogy az ÉGI LÉLEK-ről vagy a KARMIKUS süveggel borított Lélekről, vagy a VISSZATÉRŐ Lélekről van szó, hiszen a Lélek többdimenziós élőlény. 
12 állapotából ismert, az alsó, az emberrel összekötött állapot. 
A Földön a rárakódásokkal azonosítja magát, így rezgése alacsony, ez egy elsötétített, elkábult, tévelygő állapot számára.

A LÉLEK ÉS AZ EMBER FELADATA

A lélek legalapvetőbb feladata a VISSZATÉRÉS!
A visszautat keresse, önmagát önálló rezgésként kezelje, és a Teremtőhöz keresse az utat. 
NEM TANULNI, TAPASZTALNI, ÚTON JÁRNI KELL, HANEM VISSZATÉRNI!
Mégpedig az aktuális emberrel együtt. Minden lélek önálló, önállóan visszatérhet, nem kell várnia másokra.

A visszatérés JELENTÉSE: , testben és lélekben is újra MEGTALÁLNI AZ ISTENI ÚTMUTATÁST, FIGYELNI RÁ, ÉS A SZERINT ÉLNI. 

Az ember legalapvetőbb feladata a tudatosodás. 
Tudatosodni lélekkel lehet. 
A földön mindenkit vezetnek. 
Van, aki meghallja, van, aki nem.

Aki nem hallja meg, intő jeleket kap. Kisebb nagyobb rossz dolgok történnek az életében. Ha ezt nem veszi észre, erősebb jeleket kap. Ha ezt sem, nagyobb bajok történnek, aztán a jelek megszűnnek.

Az ember addig kap vezetést, jeleket, amíg egyes dolgok változhatnak rossz irányból jó irányba. 
Aztán jön egy sorsforduló, újabb karma kör indul, és minden kezdődik elölről....(ha nem hallod)

A SZIKRA közvetítő szerepe

Az új időkben szikra nélkül nincs segítség. A szikra mondhatjuk, hogy számunkra egy égre nyíló kapu. Mint ahogy a csakrák/csokrok/csillagok kapuk a lélek és a test között, a szikra kapu a Teremtő felé.
Szikra nélkül milliók imái nem jutnak fel az égig, mivel nincs kapcsolatuk a Teremtőhöz.

Az Isteni Szikra mikrokozmoszunk része, de nincs a testünkben. 
A szikrán keresztül ér el minket minden, ami a Teremtőből árad, az isteni üzenetek, és az isteni energia is.

A szikra nem látható, de hordozója, a Fénygyermek látható. 
Akiknek sikerült a Fénygyermeket meglátni, úgy hiszik, hogy Istent látták és Isten szólt hozzájuk.

A Fénygyermeknél tovább kell menni, mert a Fénylelkünkhöz, a Fehér Világ kapujához vezető útszakasz még hátra van.

(Ahogy én láttam; egy bölcsőben fekvő arany gyermek)

Ha Istenhez közvetlenül szeretnénk kéréseinkkel fordulni, akkor a Szikráig el kell jutnunk. 
Úgy érhetjük el a Szikrát, hogy beszélünk a Lelkünkhöz, vagy beszélünk a Teremtőhöz, és felidézzük az Istenanya-Szentlélek Fehér Fényét. 
Fontos, hogy szavaink felérjenek a Teremtőhöz, és válasza a lelkünkön keresztül eljusson hozzánk.

EZÜST SZÁL
Istenember energiahálónk az ezüstháló, ezüstfonat, életfonal, ezüstszál összetartoznak, egy ezüstköteget alkotnak. 
Az ezüstháló egybeköti a testet a lélekkel, és beborítja a mikrokozmoszunkat.
Az ezüst szál a keskeny ösvény, Isten kimondott szava, a Szövetségem Istennel, ami egy emberi életre szól. 
Ami összeköt Istennel. 
Egyben az ember köldökzsinórja a lelkéhez, amit ha bevilágít a Fény, az embert elvezeti az Örök Életre.
Az ezüst szálat minden egyes emberi élethez külön adja a Teremtő. Az élet végén egyenesen visszaveszi. 
A leszületési fázis utolsó mozzanatában köti a lelket a testhez. Születéskor a lélek megfogja a háló ezüst szálát, és világra jön a kisbaba. 
A halálban elvágják az ezüstszálat, és a lélek kivonja erőit a testből.

Az ezüstszállal érjük el a magasabb rendű életet, mert a tudati szintek összeköttetései benne vannak. 
Amikor a kundalini felemeléséről beszélnek, az magasabb szinten az ezüstszálon való felemelkedésről szól, és sokkal tovább vezet a korona csakránál.
Amikor a Lélek elhagyja a testet, a halál kardja a kellő magasságban elvágja az ezüstszálat.

Nem mindegy, hol vágja el!
Hogy milyen magasságban vágja el, olyan magasra emelkedhetünk az Égi Ember útján. Azon a ponton ér össze jelen állapotában az Ember a Lélekkel.
Az ezüstszál a félelemoldásban van segítségünkre....

FÉNYSZÁL-FÉNYGYERMEK-BENSŐ-GYERMEK

A Fényszál a Lélekkel és a Fénylélekkel köt össze. A fényes szál az égi családhoz köt.

FÉNYGYERMEK

A Fénygyermek tökéletes befogadással, elfogadással rendelkező Lélek-részünk, aki a Szikrát őrzi, befogadja a Fehér Világ üzeneteit, és pontosan jelzi felénk, hol tartunk az úton.

Ha letérünk a Fény útjáról, egyre kevesebb energiához jut a Fénygyermek, fénye kialszik, csak egy piciny kis szikra marad belőle.
Általa az ember megtöltődik teremtő energiával, és gondolatai fokozottan teremtővé válnak.
Szimbolikusan ábrázolva:
A jin- jang jelében a fekete pötty a fehérben. Ott van fent, a Fehér Világban, de a mi világunk része.

BENSŐ-GYERMEK

A Benső-Gyermek az Istennel való összetartozásunk jelképe. A Lélek Isteni volta, Isten egy rezdülése, a tökéletesség töredéke.

Fizikai szintről nézve naiv, együgyű, ezért nagyon könnyen becsapható, de tiszta. Mindig is tiszta marad, mivel semmiféle érzelmekkel nem fertőzött. 
Az Isteni Szeretet-energia táplálja.

Isteni energiából van, ami nem szennyeződhet, ezért van bezárva a sötétségbe. 
Csak röpke pillanatokra kerül a fénybe. Meg sem rezdül. Gondolat nélküli, és nincs benne alacsonyabb érzelem.

A Benső-Gyermek számunkra a Lélek magja, középpontja, amit felső tudatrétegek vesznek körül. Tökéletesen tiszta középpont, ahonnan sugározza felénk a jelet, amivel vezet.

A Lelket a Tudatok irányítják. 
A kiáradáskor a Lelket a Benső-Gyermek irányította, mint egyetlen Isteni Tudat. 
Később átvették az irányítást a belőle kiszakadt Tudatok.
Szimbolikusan ábrázolva:
A jin- jang jelében a fehér pötty a feketében. Itt van lent, de a Fehér Világ része.

A CSEND HANGJA A BENSŐ HANG-BENSŐ-GYERMEK

Ha feltételezzük, hogy feltisztultak az érzelmi szálak, és összekötődtek a tudati szálak, akkor a Benső-Gyermek a Benső Hanggal azonosan érzékelhető.

A Benső-Gyermek neve CSEND. 
Bennünk van, de sokkal távolabb van, mint több milliárd kilométer, mert nagy bennünk a zaj. A Csend Hangja alaprezgés, ami olyan, mint az őssejt, bármit képes helyrehozni. A Csendet tökéletesen idilli állapotnak éljük meg.

El kell csendesednünk. Az elcsendesedésben a tisztulás, a ráhangolódás, befele figyelés a kulcsszavak.

Aki meghallja a Csend Hangját, elérte a Lelkét, és ő az Isteni Küldetése szövegét fogja meghallani, az Igéjét, amivel Isten teremtette. Többé már nem lesz az emberi tudatok fogságában, mivel meghallja az eleve elrendelését.

A Benső-Gyermekre mondhatjuk, hogy a Legfelsőbb Tudatú Én-ünk. De csak számunkra ez a fensőbb tudati szint, hiszen a Lelkünk sokkal hatalmasabb!

A Lélek minden szintje az ember felől nézve Felsőbb Én, ezért a Benső Hang mindig szól, de mindig máshonnan jön, amíg a szintek nincsenek összekötve. 
Mert először nem jöhet a Lélektől, mert először mindig a süveg szól, és csak utána a Lélek. 
Amikor már a Lelkünk beszél hozzánk, akkor a Hang mindig ugyanonnan jön. 
Kívülről halljuk, de a Belsőnkből szól.

A Benső-Gyermek a karmester a benső zajban, ha az ember ráfigyel, meglesz a harmónia.

A SÜVEG-A LELKI AURA
Formája alapján kapta a nevét. Egy éteri anyagból álló energiamező, amiben a Lélek megnyilvánul.
Mindent eltakar a Fénygyermektől, homlok csakrától fölfelé. 
Minden életlenyomat tároló helye. 
Annyi élettekercs tekeri körbe, ahány életet élt a Karmikus Lélek.

Amivel az ember, mint a saját lelki megnyilvánulásaival először találkozik, az a süveg karmikus fénye. 
A süveget harmadik szemmel láthatjuk.

Még élünk, tehát nem vagyunk benne a süvegben. 
Rálátunk. 
A süveg megtisztítása után látható meg a nyolcas, ami az összetartozás szimbóluma.
Ha sarkítanánk, számunkra olyan a süveg, mint a hátizsák, amit cipelsz, de nem a tiéd, leteszed, felveheted, kipakolhatsz, bepakolhatsz. Ami a végén marad, az válik süveggé, és a lelkedre tekeredik. 
Ezért van az, hogy bármelyik előző életedből lerakhatsz dolgot, amit előtaláltál. Lehet, hogy ez előtt 10 élettel került rád, mégis előbb teszed le, mint az előző életedből hozott dolgot.

Az életeseményeinket a süveg dolgozza fel, lenyomattá formálja, amely mint egy életszalag körültekercseli a lelket.

Ahány földi életet élt a lélek, annyi élettekercs tekeredett a süvegére. 
Az emberi életből egy tekercs vászon marad mindössze. 
Az élettekercsek között ott van a Lélekben eltöltött idő finomabb energiája, ami olyan, mint a fátylak.

A Lélek ezért néz ki úgy, mint egy múmia, hiszen életek vászontekercsei fonják körbe az éteri vázát.
Múmia
A számadásokban tekercselődnek le az életlenyomatok. Amikor az összes tekercs feltisztul,
akkor kerül elő a lélek.
A süvegről a csakrákon átáramolnak a dolgok az aurába, és onnan vissza a süvegre. Az áramlás hordalékának végállomása a süveg. Ha valami megtapadt, beleragadt a süvegen, azt onnan már csak feltisztítani lehet, elengedni nem. A feltisztítás feloldozással történik.

A süvegben viseljük a megtett lélekút energia-lenyomatát. Az életlenyomatok sokszínű szálainak szövevénye a süvegbe gyökerezik. A süvegben lévő dolgok valójában az életünk
lelki háttere.
Az ember felírhat és letörölhet bármit a süvegről, mert most még nincs benne, kívülről van rálátása, módja van a szembesülésre, ami a földi számadás megfelelője.

Gondolatkészleteink 
A lényeg! Kitakarítani a gondolatvilágot! Ne söpörjünk semmit félre, és dugjuk fejünket a homokba! Takarítás és másképp gondolkodás!
Mindenki abból gazdálkodik, amije van, ez igaz a gondolatainkra is. Nem mindegy, milyen a gondolatkészletünk. Ha irányt akarunk változtatni, akkor gondolkodásmódunkat ki kell cserélni. Nem mindegy, hogy azt gondolom; beleesett 200 forintom a kútba, és odalett, vagy azt gondolom, hogy a kutam pénzforrássá lett. 

A süvegünkben olyan a gondolati szintünk, mint egy parkolóház. Három mélységében raktározzuk a gondolatkészletünket. 
A beérkezett üzenetek mozdítják ki a raktárból és
elindítják a felületes, mély, és tiszta gondolatokat.
A nem tudatos gondolatvilág a Lélekből ered. 
Ami tudatosul a nem tudatosból, az mind a szőnyeg alatt van. Az üzenetek hatására a Lélek a szőnyeg alól vagy a kirakatba vagy a
lomtárba teszi a gondolatokat.

Kirakatban vannak a tudatosak, amiket más emberek felé sugárzok, de legfőképp saját magam felé sugárzom, és el is akarom hinni. Pl. erős vagyok, bátor vagyok, mindenkit szeretek, boldog vagyok, stb.

Azokat a gondolatokat söpörjük szőnyeg alá, amit elodázunk, amivel nem akarunk szembenézni, amikről úgy érezzük, gyengítnek, illetve problémát okoznak, melyek elől homokba dugjuk a fejünket, vagy megoldhatatlannak tűnnek számunkra. Ezek általában negatív töltetű gondolatok. Például szégyen, félelem, stb...

A lomtárba pakolom a felszínesen mély és tiszta gondolataimat. Jó és rossz dolgok, pl. blokkok, hordozott átkok vannak itt, de ide süllyednek az Isteni sugallatok is, ha nem érnek el az Én-Tudatig.

Gondolatkészleteinket csak Égi segítséggel tudjuk tökéletesíteni. 

Ami a kirakatban van, azt gondolattisztító technikákkal sikeresen kitakaríthatjuk. 
Amit szőnyeg alatt tartunk, azt kitárulkozással, feloldozással tudjuk takarítani, Égi segítség igénybe vételével.

A lomtár tisztításához már különböző praktikák, technikák kellenek, és kell hozzá az újjászületett Lelkünk segítsége.

Újjászületés nélkül nincs takarítás -és Égi segítség sem.

A TEST ÉS A TESTI AURA

A TEST

Ami kimondottan emberi bennünk, az a fizikai testünk, és az érzelmi energiahálónk. Az összes többi rétegben már ott van a Lélek.

Van, ami az emberhez tartozik, de a Lélek viseli, mint például a Tudat, és van, ami a Lélekhez tartozik, de az ember viseli, mint például az alsó tudatrétegek és az emberi energiahálók.

Az AURA – sokkal több, mint amit eddig erről tanítottak!

Az Aurát a Lélek hozza le a leszületési procedúrában, és ebbe nő bele a fizikai test. 
Az Aura az EMBERI ENERGIAMEZŐ, és egybelóg a süveggel. 
Az Aura az emberi energiahálókkal több, mint amit eddig bárhol is tanítottak róla, ez jelentős tudásbővítés!

Az Aura csak a Lélek negyedik szintjéig, az alsóbb tudatszinteken ér fel.
A Fénygyermektől felfelé már mindent eltakar a süveg. A Napfonat és Korona csakra között keverednek egymással az Aura és a süveg energiái.
Az Aura és a süveg egybelóg a négy csakra magasságában, így a bennük kavargó energiák a csakrákon át testre és Lélekre egyaránt hatnak.

A tudati rétegződések és az emberi energiahálók

Ismeretük fontos, mert ha nem tudjuk, hogy vannak, nem tudjuk használatba venni a nem használt rétegződéseinket.

A tudati rétegződések

A rétegződésünk gondolatvilágunkat alkotó lelki szervek, melyek az energiahálóink tartalmain alapulnak. 
Az emberben vannak, de a Lélekhez tartoznak. 
Minden rétegződés Lelkünk egy darabja, ami önállóan is képes irányítani az emberi életet.

A rétegződések olyanok, mint testünkben a szerveink.

Az Univerzális Egységből kiválás után, a Fény inkarnációjában szakadtak le a rétegződések az Istentudatról a Lelkek közötti gondolati információ áramoltatás következményeként.
A szintek megtartanak bennünket a fensőbb tudatra kapaszkodásban. 
Ameddig felkapaszkodtunk, megmaradunk azon a szinten.

Felébredettségünk foka attól függ, hogy melyik rétegben kapcsolódunk rá az ezüstszálra.
Az alsóbb tudatok érzelmi szálakon alapulnak, a felsőbb tudatok az ezüstszálon. 
A rétegek a Napfonat csakra magasságánál ülnek bele az emberi Aurába.

Az alsóbb tudatszintek

1. Én-tudat rétege
Kettős, emberi és lelki. Az emberi én-tudat ma még kerek, egységes tudati világ, amiben még nincsenek leszakadva tudati rétegek, így összehangoltan irányít.
Az Új korszak arra terel, hogy megmaradhasson az egységes emberi tudat, mert ha szintekre szakadna, az emberiség
kihal!
A lelki én-tudat már tudatszintekre szakadt, és minden tudatréteg külön Én, és külön irányít, amíg nem kezdjük el keresni a Lelkünket, és nem érjük el a lélektudatot.

2. Átjáró rétege
Maharsi: Ön-kutatás „Igaz, hogy a torkot említik az elme székhelyének, az arcot vagy a szívet az értelem, a köldököt az emlékezet, a szívet vagy a szarvángát pedig az én-ség
székhelyének; noha így, különbözőképpen írják le őket, az összességük – azaz az elme, vagyis
a belső szerv – székhelye mégis egyedül a szív. Ezt bizonyító erővel állítják a szent iratok.”

3. Karmikus tudat rétege
4. Fénygyermek rétege
5. Bensőgyermek rétege

Csavarodási pont

A felső tudatszintek

6. Emlékezet, lelki memória rétege
7. Küldetéstudat rétege
8. Ébredéstudat rétege

Az ébredéstudat köldökzsinór Istenhez, itt kerül elő az IsteniTtudat.
A réteg szimbóluma egy fehér lap, ami egyben az angyalháló szimbóluma is.

Képmás és Istentudat

A képmás a hamis ébredéstudat jelképe. Olyan, mint egy álarc.

A KÉPMÁSnál mindig érezni, hogy MÁSOLAT. Az Istentudat helyébe tette be az ember gőgjében és tudatlanságában a képmást, mintegy felhatalmazva magát, hogy bármit megtehet, hiszen Isten adott rá jogot, amikor kimondta, hogy saját képmására teremtette az embert.
Az Istentudat, amikor tudom, hogy egy vagyok Istennel. És minden, amitől úgy érzem,hogy több lehetek, valójában eltakar az Isten elől.

 

9. Hova tartozás rétege- csoporttudat, szövetség
10. Isteni, kegyelmi, teremtő tudatréteg- az önmegváltás hordozója
11. Univerzális tudat.
12. Fénytudat

Mi az emberrétegek jelentősége?

Az energiahálók adják össze az emberi természetünket, a komfortérzetünket.
Testünkön belül és az aurákban helyezkednek el. Mondhatnánk, olyanok vagyunk, mint a hagyma. Héjaink külön állnak, nem járhatók át egymásba, de együtt alkotják bennünk az embert.
Meghatározzák a személyiségünket, az alapérzelmeinket, az alapindíttatásunkat, és az alapgondolkodási módunkat.
A hálókra épül fel a tudati rétegződés, a tudatos gondolkodás.
Színes energiák keringenek bennük. A színekben az arany és az ezüst különíthető el jól, a többi szín keveredik. Az arany szín a Benső-Gyermek energiája, az ezüstszín, az Istenember, az
ezüstháló.

A SZÜLETÉS MISZTÉRIUMA
Lejövetel, leszületés...
A leszületési szint magassága az érzelmi háló finomságán mérhető le, ami a számadás milyenségének függvénye.
Az újabb testtel való kapcsolat a leszületésre készülődéssel már elkezdődik.
- A lélek a számon kérőnél bejelentkezik a leszületésre, majd átmegy a bírákhoz az átvilágítási szintre.
- A bíráknál átvilágítják az életlenyomatokat, meghatározzák a főbb karmáit, ezt beteszik a karmikus tudatba.
- Aztán a felkészítőknél megnézi a lehetőségeit, mit kezdhet evvel a karmával.
- Megkapja a földi életre szóló küldetéstekercsét. A küldetéstekercs és karma felíródik a szimbólumhálóra és érzelmi hálóra. Ez fogja alakítani az ember jellemét, tulajdonságait.
- Ismét átnézi lehetőségeit, és életet, életutat, lehetséges családot, és nemet választ.
- Ennek megfelelően a bírák megalkotják a szimbólumhálóját, amiben ott vannak az addigi blokkjai, szimbólumai, átkai, stb. A süvegén visszarendeződnek a karmikus tudat és a régi tudatrétegei, attól függően, mennyire adott számot. A süveg visszarendeződése feltekeri a durvább energiákat.
- A felkészülés közben a fénygyermek és a bensőgyermek olyan állapotban van, amilyen az ember életében lesz. A fénygyermek-bensőgyermek áthatja a fénygyermek-bensőgyermek energiahálót.
- A karmikus tudat körbezárja a magasabb lelki részeket.
- Megjelenik az átjáró, és az információk a testbe áramolnak. Ezzel alakulnak ki az ember jellemvonásai, érzelmi és személyiségvonásai.
- A lelki én különböző tudati és érzelmi szálakon keresztül épül fel a bensőgyermek köré. A lelki ego, lelki én-tudat az érzelmi hálóra telepszik, ezért az érzelmi háló minden rezdülése befolyásolja a tudatot. A lelki én-tudat attól függ, milyen állapotban vannak a tudatszintek, és ettől függ minden. A lelki én a bensőgyermek megszemélyesítője, ahogyan a süveg burkával létezni tud az alsóbb világokban.
- Ha volt megszálló szelleme, vagy bármilyen kapcsolata a gonosszal, az az én-tudattal rákerül.
- Megkapja az emberi én-tudatot hordozó tiszta tudati szálat, és ez bezárja a testbe.
- A leszületés utolsó mozzanata a mindent lezáró, egybekötő isteni Ige, útra bocsátó szózat, ez indítja el a szívdobogást, ez adja az ezüstkötelet, ez véglegesíti az ember és lélek kapcsolatát. Ez a hozott úti csomag. A kapcsolaton változtatni csak az ember tud.

Így íródik meg az ember sorskönyve. Amit hozott, olyan lesz a sorsa.
A leszületési fázisban a fogantatáskor csatlakozik a lélek a testhez. Az első szívdobbanásig ki és bejár a testben. Az első szívdobbanáskor bezárul a testbe (az ezüstháló által), és kisugározza a lélekerőt, valamint a küldetést. Ezzel ébred fel erre az egy életre az egonk, aki teljes tudatában van a küldetésünknek. Az egonk a testünk öntudata kiegészítve az ember isteni tudatával. Emiatt amikor világra születünk, az ego egyszerűen felülírja a hozott küldetést, és azonnal átveszi felettünk az irányítást.

Ezért van az például, hogy sok kismama a baba kozmikus tudatával a szülés előtti kb. egy-két hónapig, kommunikálni képes. Aztán az emberi tudat kifejlődése az egoval elfedi a lélektudatot, és már nem válaszol többet a kisbaba.

A HALÁL MISZTÉRIUMA, A LELKI KAPCSOLAT VÉGE VAGY NEM VÉGE 
VISSZATÉRÉS

Az ember szempontjából nézve a tudatodtól függ hova térsz vissza. Felébredtél vagy nem? 
A lélekszempontjából nézve attól függ, milyen a süveged, és veled van-e az emberi tudat.
Az út eleje azonos. Átérsz az alagúton. Ott várnak téged a családod, a szeretteid, a lelki vezetőd, az égi mestered.
- Ha képes vagy követni őket, akkor bárhova eljuthatsz.
- Ha nem vagy képes követni azokat, akik fogadnak, akkor csapdába estél, bent ragadtál az érzelmi hálódban, nem vagy képes kilépni a saját világodból, így egy általad kreált világba fogsz jutni. És ott is maradsz, amíg a lelki vezetőd ki nem billent.

Ha nem esel csapdába, embernek hiszed magad egészen addig, amíg lélektudatra nem ébredsz.

A közteslét minden szintjén van számadás. A számadásokkal lép tovább az ember, és veti le a lélek az energiahálókat, amivel elhagyja a szellemi lenyomatát hordozó emberi energiahálóit. A szellemi lenyomat idővel szétfoszlik az asztrális világban. A lélek felemelkedik a lélekválasztóba.

A második halál, az emberi lét vége:

A lélekválasztóban történik az emberi tudat elhalványítása, a lélektudat előtérbe hozása. Az emberi tudatból annyi marad meg, amit karmikus tudat, problémák és blokkok formájában megőrzött belőle a lelke, vagyis ami felíródott a süvegére. 
Az emberi tudatból egy szellemi energia marad meg még egy ideig, amíg a földiek keresik vele a kapcsolatot. 
A szellemi lenyomat már nem bír lélekkel, és feloszlik, itt van vége az emberi életnek. 
Ez a második halál. 
A lélek átlép a mennyországba, és onnan emelkedik tovább.

Más a helyzet a felébredt emberrel:

A mennyországba érkezni a tudati felébredések útján lehet. Ennek feltétele a tiszta aura. 
A lélektudatú ember a közteslét tetejére, vagy a mennyország első szintjére érkezik. 
A mennyország szintjein úgy tud feljebb emelkedni, amikor a tudatában megjelenik a felsőbb szint, és megérzi annak a szintnek a harmóniáját, a színeit, látja, hogy ott élet folyik.

Az első szintjén az emberi tudat teljesen háttérbe szorul.
Ott is számadásokkal tisztul tovább. 
A következő szintre mindig fel kell ébrednie, újabb emlékek és tudatok kerülnek elő. 
Ahogy emelkedik egyre inkább lélektudatú, és egyre kevesebb félreértelmezés, negatív dolog van a süvegén. 
A hetedik szinten már gyakorlatilag alig van süveg, illetve nincs is, hiszen a Benső-Gyermeknek elég egy kendő.
A mennyország útjainak legvégén az "Atya Háza" – az Univerzális Lét áll, és a lélekember, ha akar, akár élhet az Ő házában is.

(Az Atya háza kifejezés olyan magasabb beszéd, amit mi nem igazán értünk. Mint például a Szenvedés csarnoka kifejezés, ami az emberi tudatra utal.)

A Fény szökőkútjai, mintha a gerincvelőnkben csakra helyenként törnének fel a tiszta energiák, szintenként felébred a Fény, beragyogva a csakrákat kinyílik a Lótusz Virága.....azaz a Vizi Liliom. smile hangulatjel 

VAN LELKE AZ EMBERNEK?
A lélek újjászületéséig csak össze vagyunk kötve a lélekkel. 
Az újjászületett lélektől vesszük át a Fényt, amivel lelket önt belénk. A Fény befogadásával válunk Lélekemberré, akinek emberi és lélektudata együttműködik.

Hogyan lehet a lelket megérteni?

A lélek megértése nagyon bonyolult. Nem fontos tudni, hol és hogyan kapcsolódunk össze.
Elég, ha elfogadjuk, egy páros vagyunk, összeszövődtünk, és kölcsönösen hatunk egymásra.
Elég, ha elfogadjuk, hogy lelkünk örök életű égi lény, és egy fényszállal vagyunk hozzákötve.

Minden információ a lelken keresztül jut el a testbe. A tudatos tudat szabja meg, ebből mi jut el az ember tudatáig.
Lelkünk a testünkben, mint egy éltető erő van jelen, élteti a testünket.

Testünk a lélekben az aurán keresztül van jelen, mert testi és lelki auránk egybelóg.
Lelkünket nem érzékeljük, mert elvegyült az emberi természetünkkel. 
Jelzései az auránkba érkeznek, onnan átrezegnek a testi környezetünkbe.

Lelkünk sugallatait saját gondolatként érzékeljük. 
Jelzéseit az érzelmeinken és a gondolatainkon át fogjuk fel.

Lelkünkkel a finom, testünkkel a durva rezgéseket érzékeljük.

Addig élünk, amíg ereje a testünkben tartózkodik. 
Amikor az életerőt kivonja, mozdulatlanná válunk, végleg kiegyenesedünk, többé nem vagyunk képesek felvenni a gömbformát, ami a méhen belül még jellemző ránk.

Láthatóság

A léleklátók nem a lelket látják. Amit látni lehet, az a süveg, ami felénk mindig emberi formát mutat. 
A süvegben lakó megnyilvánulások láthatók, és ebből adódnak a lélekkel kapcsolatos félremagyarázások.
Aki meglátható a lélekből, az újjászületett lélek, aki a lelki úton születik meg.

Hogyan teremtünk kapcsolatot a lelkünkkel?

A megmagyarázásoktól még senki sem ébredt fel. A feleszméléshez kell a tisztulás, a felismerés, a befogadás, újra átélés – átadni magunkat, látszólag kiszolgáltatva az eseményeknek-, kitárulkozni és végül elengedni. Hagyni, hogy égi segítőink elvegyék tőlünk mindazt, amire már nincs szükségünk. A kitárulkozással a Teremtőre bízzuk az ítéletet, és ítéletével mindig nő a harmóniánk és haladunk az úton.

Önkutatással. Kutatunk, szembesülünk, takarítunk, kutatunk, szembesülünk… Tudatosan kikutatjuk a belső világunkat. Szembesülünk vele, és közben alaposan kitakarítunk.
A szembesülés a lelkünkre találás folyamatainak összefoglaló neve. Amikor a szövevény kitisztul, elcsendesedünk.

Lépések sora hangol össze a lelkünkkel. A lépések tudatunk megvilágosító lépései. Minden lépéssel felébredünk. Egyről a kettőre lépünk, felébredünk, háromról a négyre lépünk, felébredünk és így megy tovább. 
Nem lehet lépést kihagyni.
Aki elkezd lépegetni, ő már nem egy általános lélekismeretekről szóló tanítással foglalatoskodik, hanem jár a Fény útján. Aki éli a lelki életet, és nem csak beszél róla, annak érzései között megjelennek a finom érzések, érzékelésében a finom rezgések, majd megszólalnak benne a hangok, aztán a Csend, és a csendből állandósul egy lelki hang, kiszól belőle a bölcsesség.

A LELKI ÚT FELISMERÉSEI

A felismerések az ébredéstudatban ébrednek és én-tudatunkat egyre jobban kiteljesítik. Ráébredünk olyan dolgokra, amelyeket mindig is tudtunk, csak valahogy elfelejtettük.

A felismerések egy-egy fejlődési állomásunk mottóját adják.
1. felismerés
A különválás. Ember és lélek nem ugyanaz. Az ember több mint ember. Kapcsolódik hozzá egy égi lény.

2. felismerés
A család. Hogy tulajdonképpen nem ide tartozom. Az ember oda tartozik, ahonnan elindult, és ahova visszatér.

3. felismerés
A Fehér világ. Része vagyok a Fehér világnak, hiszen a fénylélek ott lakik.
4. felismerés

Önmagam felvállalása. A körforgás oka: Amit az ember tett a lelkére, csakis emberi testben szabadulhat meg tőle! – A második Eljövetelkor mondta ki a Teremtő.
Azzal, hogy felismerem a belső életem, és felveszem a kapcsolatot a lelkemmel, nem háríthatom át rá a felelősséget, mondván, hogy oldja meg, hiszen ő viseli, és ő felettem áll mindenben. Amit az előző emberek ráraktak a lelkemre, azt bizony nekem kell leoldani róla.

5. felismerés
A teremtés. Az ember nem foghat semmit a karmájára, tudva, ő maga írja azt, mert minden, ami vele történik, belőle indult ki és hozzá is tér vissza.
A saját világomat én magam teremtettem, és ez minden egyes emberre igaz. A jövőmet most teremtem, most döntöm el a sorsomat.

6. felismerés
A lelki vezető. Az egyik legnagyobb felismerés, hogy soha nem vagyok egyedül. Van valaki, aki folyamatosan segít nekem, csak ezt a segítséget meg kell látnom, el kell tudnom fogadni.

7. felismerés
Helyünk a világban. Isten teremtménye a lélek. A lélek teremtménye az ember. Akkor miért akarok én itt teremteni? Miért nem egyszerűen csak visszatérni akarok abba a világba, ahol még jelen van közvetlenül a Teremtő?

8. felismerés
A kötés. A lélek az emberrel azért lett összekötve, hogy magához emelve, együtt hazatérjenek. Ez a kötés kifejezi azt is, hogy ember és lélek egy szinten állhat. Mindent használhat az ember, amit a lélek tud, és mindent használhat a lélek, amit az ember tud.
Az ember mégis épp csak hogy elhiszi, hogy van lelke. Nélküle dönt szinte mindenben. Már az egy nagy dilemma számára, hogy elfogadja-e ezt a tényt.
(Lelkünk tanít, gyógyít és egészségben tart bennünket, ha kérjük, és hagyjuk.)

9. felismerés
Személyes megváltás van, és személyes visszatérés. Csak magamat válthatom meg, és csak magam térhetek vissza.

10. felismerés
Csak magamért felelek. De ha már elkezdek másokat vezetni, felelős vagyok azokért is, akik engem követnek.

11. felismerés
A szabadság. Az ember függetlenségre tör, korlátok nélküli világra. Elérhetjük a szabad világot, ha követjük a lelkünket az univerzális szintre.

12. felismerés
Az igaz Hit a HÍD, a jó út. Aki keresi a lelkét, eldöntötte az útját, visszatér az Igaz Istenhez.


 
 

Tudati szálon

12 réteg, én-tudattól fénytudatig, megnézzük, hol mi hat ránk.

1. Én-tudat rétege
Címkék
- egy életre szól, a gondolatok különféle képek, szimbólumok formájában itt jelennek meg, - az én-tudat zárja testbe a lelket, - jó ideig a túlvilágon is vezet, - szellem és megszálló csatlakozási lehetősége
Az én-tudat rétegét az ábrán a napfonat csakra magasságába rajzoljuk, mivel itt lép be testünkbe az ezüstkötél. Az én-tudat szálának kapcsolódási pontja a két agyfélteke közötti pályán van. Az én-tudat az agyban lakik, de a lélekhez tartozik.
Az én-tudatba tartozik: én egy önálló lélek része vagyok, aki a halál után tovább él, és élhet, ha összeköti magát a lélektudattal.

2. Átjáró rétege
Címkék
-elzár a lélektől a függőség hitében tart, - minden érzelmi, tudati, energia szál átfut rajta, - érzelmi tisztulás helye,- a belső képek kivetítésének, a mozizásnak a helye, - a szándék, a döntés nyitja meg, amikor lelki énünk fogadalmat tesz, hogy megismeri önmagát, és haza talál,-
- a kapuját a Reménysugár nyitja meg, amikor az ember képes megérezni az első szeretetenergiát, a Remény sugarát - ha a kapu megnyílik, akkor látja meg az ember a tudatalattijában a lelke által vetített képeket, a lélektudatból felhozott képeit-
Az átjáró összeköti a mindennapi és a karmikus tudatot, az elménknek felel meg.

3. Karmikus tudat rétege
Címkék
A karmikus tudatot az alkotja, amit a lélek a karma szálakból megért és megjegyez.
-szálaival körbezárja az emberi tudatot,- elzárja az embert a lélektől, és Istentől,- függőséget generál, hogy az emberektől, a cselekedeteinktől, hogy az érzelmeinktől függünk, hogy az ösztönök rosszak, hogy a betegség büntetés, és hogy a mások elvárása dönti el rólunk, hogy jók vagy rosszak vagyunk.
- az érzelmi tisztulásig tükörként működik, mindent visszaver,
- ezen a szinten működve az ember nem tudatos, sokkal inkább ösztönlény,
- legszennyezettebb tudatunk, mert idáig felérnek a negatív érzelmi szálak, - ez a réteg határozza meg szinte mindenkinek az életét,- eddigi megértéseink (előző életeink) hozadéka,- e szerint választ a lélek testet, eszerint élünk, ez határozza meg az érzelmeket, az élethez és egymáshoz való viszonyunkat-,
- ördögi körben akar tartani, - elhiteti, hogy a legmagasabb tudatunk,
- sugall, érzelmi függőségben tart, a megítélés, a mások véleménye fontos,
- hamis életképek, nem saját sorsok képei, félreértések, - tele van blokkokkal, sérelmeket, tragédiákat őriz, - meghatározza emberi reakcióinkat, - meg nem értett dolgok,- információhalmaz, - a megoldásra hozott fő karma és karmák helye,
- ettől függ, a másik emberrel való első találkozás milyen benyomást tesz ránk,- leszületéskor lezárja a tudati visszarendeződést, - délibábot mutat, amíg a réteg nem tisztult fel, -
A karmikus tudat adja a módszert, ahogy az ember az útját járja. Széles, sokszínű réteg.

Azt sugallja, hogy az érzelmeinktől és a cselekedeteinktől függünk, hogy rosszak az ösztönök, a betegség büntetés, és mások véleménye dönti el rólunk, hogy jók, vagy rosszak vagyunk. A karmikus tudat maga a káosz, az ördögi kör.
Aki a karmikus tudatán felülkapaszkodik, megjön a tisztánlátása.

4. Fénygyermek réteg
Címkék
- halványítja az egot, - világosságával öntudatra ébreszti az én-tudatot, eloszlatja a félreértést, fényével jelzi a középpontot, őrzi a szikrát, segítséget kér a belső tisztulásunkhoz,- Isten áldása rajtunk, - jelzi, hogy a fény útját vagy a sötétség útját járjuk, ha bevilágítja a tudati rétegződéseket, akkor gondolataink fokozottan teremtővé válnak,-
A fénygyermek a lélek tiszta tudatszinttel rendelkező rétege. Fényével világítja előttünk a lelki utat, elénk vetíti a belső térképet.

5. Bensőgyermek réteg
Címkék
- szembesülés,- lelki nagytakarítás,- alaprezgés érzékelése, csend és harmónia,- jeleket küld felénk,- energiája öntudatra ébreszt,- megelégedettség,- félelem mentesség,- fensőbb én,- lélektudathoz segít,- eleve elrendelés,- újjászületés alapja,- újjászületett lélekben benne van a bensőgyermek,- arany babszem szimbólum, - a lélek magja, felső tudatrétegek veszik körül, melyek a Fehér világgal vannak kapcsolatban,- gondolat és érzelem mentes,- a lélek alsóbb középpontja,-
Ez a réteg fensőbb-rendű tudattal működik. Segít az öntudatra ébredésben, és lelkünk újjászületésében.
A felsőbb tudati szintekben jönnek meg önkutatásunkra a válaszok

6. Emlékezet réteg – válaszol a Ki vagyok Én kérdésre.
Címkék
- önvád, bűntudat, lelkifurdalás okozta betegségek, blokkok, csapdába ejti a Fényt, itt él meg a fekete fény, ami tükrözött fényt, vetített képeket, és félrevezetést jelent, - visszatekintés lehetősége,- égi családi szimbólum meglátásának helye,- vakhit,- időkerék,- labirintus,- lelkiismeret,- szimbólumok, családi szimbólum itt mutatkozik meg,- felhozza a leülepedett dolgokat,- raktároz,- zajos, szálak tömege, tévúton tart, félrevezet,
- megtisztulás nélkül a legmélyebb lélek központunkként működik, ha feltisztul, az önkutató léleknek a valóságot tükrözi, és ezzel felszabadítja a lelket, és választ ad a ki vagyok én kérdésre
- akiben ez a réteg nem tiszta, vagy nem járja az útját, vagy folyamatosan tévúton jár, tévedései vezetik-
- a vak hit, a feltétel nélküli elfogadás segít átjutni rajta, ami egy csapda lehetősége, ezért kell a kivezetéshez a felső vezetés segítsége, sok ember az akasának gondolja, holott ez nem az,
Mint egy raktár. Mindent emléket őriz, ezért sokan az akasával azonosítják. Lehetővé teszi, hogy a lélek bármit felidézzen és visszatekintsen a kiáradásáig.
Olyan, mint egy labirintus.
Nagyon zajos, önálló tudati réteg. Tele van hamis emlékekkel, és szimbólumokkal.
Az egyes életek emlékezeti szálai nincsenek összekötve a rétegben, mert akkor összefolynának tudatunkban az összes előző életek. A szálai barlangosak, mivel elraktározott szennyeződéseket rejtenek.
Ebben a rétegben működik az időkerék, melyet akkor kell megforgatni, ha blokk van az emlékezetben, ha valamit nem értünk, vagy hibás választ kapunk a kérdésünkre.
Tisztulásával előkerül az égi családunk szimbóluma, ami a csoporttudathoz mutatja a haladási irányt.
A belső térképünkön ebben a rétegben fut össze az érzelmi és a gondolati tisztulás két alapútja, és egy keresztező útvonal.
A réteg az érzelmi és a szimbólumhálónkra van legnagyobb hatással.
35
Ennek a szintnek hét segítő angyala van, a Világosság hétszínű angyala, akik segítenek a réteg szálait színekre rendezni, és elindítani spirális alakban a Fény felé.
Az angyalcsoport segíthet szimbolikus segédeszköz használatának megtanításában is.

7. Küldetéstudat réteg- válaszol a Miért jöttem, mi a dolgom, kérdésre.
Címkék
- nem tudat, - küldetéstekercsek,- önkutatásra késztet,- jelenlegi rezgésünk meghatározója,- részei a világosság, igazság, eligazítás és jövőtudat,- vezet, űz, kerget előre, új utakra terel,- hajtómotor,- megértések helye,- tele van üzenetekkel, - ide hat a befolyásolás,- elősegíti a megvilágosodást,- aura színének befolyásolója,- tisztán választ ad a mi a küldetésem, a mit kövessek kérdésekre,- állhatatosság, türelem, kitartás.
A küldetéstudat emel a karmikus tudat fölé, és számos felismeréshez juttat.
A küldetéstudat nem tudat, hanem egy elindító rezgés, ami töltését magasabb világokból kapja.
Hordozza az elindító üzenetet, ami a Teremtő útnak indító, útra bocsátó szózatából születik. A forrásánál ez a réteg egy útravaló, egy isteni Ige. Ettől kapja meg a lélek a saját rezgését. Ez a rezgés egyedi. Például: Menj a világba, és hirdesd az Én dicsőségemet! Ez ráíródik az eredeti, az isteni küldetéstekercsre. Aztán a létek során számos tekercs kerül a rétegbe.
A tiszta tekercs fehér.
A küldetéstudat színe határozza meg az aura színét, és meghatározza személyiségünkben az állhatatosságot, a türelmet, a kitartást.
A küldetéstudat alaprezgése egyenlő a lélek alaprezgésével, ezért hat az ember sorsára, életére, tudatára és döntéseire.

8. Ébredés, örök élet tudat réteg- válaszol a honnan jöttem kérdésre.
Címkék
- megértések, felismerések következménye az ébredés, - elvezet a befogadáshoz, - akarat,- én vagyok az első,- önzés,- lázadó szemlélet,(lázadás pecsétje)- önérvényesítés,- eredendő bűn,- ide hatnak a kísértések az egot alakítani,- valaha ez volt a Teremtő és a lélek közötti köldökzsinór,- üdvösség kapuja,- tisztán felébreszt, gyógyulást hoz, örök élet hitét hozza,- az ember istentudata, azzal adom át ennek a rétegnek az irányítást, ha elhatározom, hogy a lelkemre figyelek, felébreszt az örök életre, és megnyitja a hovatartozás kapuját,-
Az ébredéstudat köldökzsinór Istenhez, mondhatnánk, hogy lelkünk ezüstszála Istenhez.
Az ébredéstudatig a fényösvényt keressük. Amikor rálelünk, felkapaszkodunk az ébredésrétegbe, felébrednek a felismeréseink, melyek megnyitják az ösvényt az isteni tudatunkra.
Az ösvény a csoporttudatnál kezdődik, mert ott kapcsolódik be a lélektudat. Lélektudattal megszűnnek a tudati szűrők, mert már nem építünk be senkit önmagunk és Isten közé, és érthetővé válnak lelkünk üzenetei.
Ide hatnak a kísértések, ebből indul el a tisztánlátás, a rálátás az örök Életre.
A réteg szimbóluma egy fehér lap.

9. Csoporttudat réteg – válaszol a hova tartozom én kérdésre
Címkék
- összetartozás érzése,- a közösségi hely,- hol van a helyem,- ide hatnak a negatív érzelmek, félelmek, manipulációk,- félelmi szimbólumok helye,- kapcsolatom a külvilággal,- összefogás, szövetkezés,- elveszettség érzése, családi tudatban áramlás,- hármas kapcsolódás,- tárolja a lelki én-tudatot, amíg a lélek a földön jár,- a leszületés után a családi tudás elfelejtődik, és visszanyerjük, ha visszatérünk,- a világban elterjeszti a tudást,- A csoporttudatban ráébredek, hogy nem vagyok egyedül, helyem van az univerzumban. A csoporttudat ösztönöz a valahova tartozásra, vele csatlakozunk különféle csoportokhoz.

10. Isteni, kegyelmi, teremtő tudatréteg – az önmegváltás lehetősége
Címkék
- az ember -Teremtő kapcsolatának lehetőségét hordozza,- tabu terület, a vallások kisajátították,- megbánás,- úgy viselkedik, mint a radír, feloldoz, megvált, - megbocsátás,- feloldja a karmát,- megérteti velünk isteni eredetünket,- számunkra a legjobb lélekgyógyász, öngyógyító, öntisztító részünk,- Ezzel a réteggel értjük meg isteni eredetünket. Visszaállít a kegyelem állapotába. Rájövünk, hogy csak egy valaki áll fölöttünk, aki kegyelmet adott, hiszen meghagyta a szabad akaratunkat, nem ural, nem befolyásol, nem köt magához, csak árassza felénk önmagából a Fényt, hogy bármikor hazatalálhassunk.

11. Univerzális tudatréteg – a cél, az emberi tudat és élet jövője, a hova tartok, a megszabadulás
Címkék - felső átjáró, - sorskönyv,- az emberi köztudattól az isteni tudatig, együtt az egyetemes tiszta tudat,- befogadás,- tiszta válaszokat ad a kérdéseinkre,- szabadság,- igazság,- 12 rétege, 12 szimbóluma van, minden rétege más színű, és együtt adja ki a fehér színt.
Legalsó szintje az emberi köztudat, ami alig emelkedik ki a gondolati óceánból. Legfelső szintje az univerzális tudat, amely alatt az akasa, az örök emlékezet tárháza van.

12. Fénytudat réteg - a megérkezés
Címkék
- fénypont, önátadás, meghajlás az eleve elrendelés előtt, egyenlőség, egyediség, a valódi, az igazi én-tudat, aki valójában vagyunk,- a rétegbe már beér a Teremtő Fénye és vezeti a lélekembert,- A fénytudat hangol rá az Igére,

Életsíkok szerinti áttekintés


12 energiaháló, a fizikai egotól az Istenemberig, megnézzük, melyik szakaszban mi hat ránk.

1. Fizikai én, fizikai ego - címkéi
- a nem, a család, az életút választás következménye,- testünk öntudata kiegészítve az isteni tudattal Az emberi ego jelképe a Bábel tornya, és a törpe.
Testünkben legbelül helyezkedik el. Az ego az előző életek gyümölcse, a karmikus megoldások próbája, a test öntudata. Megerősítve a bennünk élő isten tudatával, de nincs benne a lélek.
Egy földi életre szól. A fizikai én energiaháló akkor jön létre, amikor a leszületésben a lélek ráfekszik az érzelmi hálóra.
Az ego megszületéskor felülírja az én-tudatot, azt vetítve tudatunkba, hogy lélektől függetlenül is Isten teremtményei vagyunk, csak fizikai megjelenésünk van, megszületünk és meghalunk, ezért mindent azonnal meg kell szereznünk.
Az egonk felülmúlja önmagát, ha el tudjuk fogadni a sorsunkat, és megtanulunk megbocsátani.

2. Érzelmi háló – érzelemember - címkéi
- énünk takarója, ez van felül, erre telepszik a leszületéskor a lelki ego,
- befolyásoló üzenetek bombázzák, melyek különféle motivációkat keltve cselekvésre ösztönöznek - érzelmi út, amely vagy felemel, vagy lesüllyeszt,- ráhat a karma és a küldetés,- finomsága a számadás mértékétől függ, alapjellem meghatározó,- minden rezdülése befolyásolja a tudatot,
- túlzó képességünk hordozója, a múlton rágódás, a minden a múlt következménye szemlélet hordozója,-
Minden erő, ami a lélekrezgéssel harmonizál, az építő energia. A többi erő rombolja az Életet, szennyezi az univerzumot, a fizikai világot, mindent. Az embernek befogadóvá kell válnia, harmóniára kell törekednie, mert különben megakasztja az áramlást, és probléma lesz. Az akadálymentes áramlást fenntarthatjuk az érzelmi háló rendszeres tisztogatásával. Az érzelmi háló olyan, mint a vitorla, mindent felfog, és a fele hajt, amerre a szél fúj, vagyis kiveszi kezünkből sorsunk, életünk irányítását.
Az érzelmi hálóban nincs jelen a lélek. A testünkhöz tartozik, a lélek hozza, de nem viszi magával. Durva hálóval csak érzéseink vannak, de nincsenek megérzéseink.
A háló szorosan körbefonja, szó szerint behálózza az egot. Ezért van az, hogy az érzelmek minden rezdülése befolyásolja a tudatot.
A háló megmutatja, milyen magas szintről születtünk le.
Ez a háló a visszatéréskor lehet csapda is, ha beleragadunk az érzelmekbe, akkor nem lépünk feljebb, hanem teremtő tudatunkkal alkotunk magunknak egy virtuális világot, és abban éljük tovább életünket egészen addig, amíg valaki ki nem zökkent bennünket a megragadt állapotból. Akkor esünk leginkább az érzelmi hálónk csapdájába, amikor félelemben, bűntudatban, fájdalomban, sérelemben, csalódásokkal, önvádban, lelkifurdalással eltelve halunk meg.
Az érzelmi emberrészünk szerepe
- energiáink nagy részét leköti
- megingat, túlzásokra késztet, vélekedésünket az emlékeinkre alapozza
- mindent az érzelmeinken keresztül vizsgál, túl érzékennyé tesz
- a múltat megváltoztathatatlannak értékeli, ezért a jövőjét nem képes befolyásolni
- a jó és a gonosz egyaránt befolyásolja, állandóan befolyásoló üzenetek rezgetik
- ha emelkedik az érzelmi úton, egyre jobban a pozitív érzelmei kerülnek előtérbe, és kioltódnak a negatív érzelmek, és a mennyország felé tart
- ha a süllyedés útján jár, kioltódnak a pozitív érzelmek, és a negatív érzelmei a pokol felé vezetik

3. Karmikus háló - címkéi
- önkutató, az élete értelmét kereső, a múltját és jövőjét fürkésző részünk A karmikus háló körbefonja az érzelmi hálót. A karmikus ember mivoltunk. A jelennek él, de már észleli a múltját, és a jövőjét is. Minden területen jobbítani akar, keresi a kiutat, az élet értelmét.
Elkezdi felismerni valódi lényét. Elkezdi használni a tudatalattit és legalább a lélektudat egyik szintjét.
Ebben a hálóban már jelen van a lélek, innentől már az ember és lélek csak együtt tárgyalható.
Hatására válunk spirituális tanítóvá. Spirituális felismeréseinket kezdjük megosztani a többiekkel, kiállunk önmagunkért, és a magunk területén vezetővé kezdünk válni.

4. Lelki én, lelki ego címkéi
- lélekember részünk, aki bárhol legyen, boldogulni akar, nem tudja, hogy valójában mi a küldetése, szeretetet keres, tudatosan tesz mindent, kontrollál, - lélekvándorlás,- lelki világok,- a szabad akaratánál fogva minden hozott dolgot felülír, amikor a földön megszületik,
Lelki énünk szeretetre törekszik, amit a hit megerősödésével és a lelki nagytakarítással ér el. Tudja, hogy jött valahonnan és tart valahová, tisztában van a lélekvándorlással, a körforgással. Kötődik a lelki világokhoz, és mindent kontrollál, mindent tudatosan tesz.
Felismeri, hogy a múlt feloldozható, és a megbocsátáson keresztül a jövő átalakítható.Kezdetben kiszolgáltatott a lélekvilág előtt, mivel az számára ismeretlen és ellenőrizhetetlen, de aztán megérkeznek hozzá a segítségek.
Erősen hatnak rá a kísértések.

5. Öntudatra ébresztő háló, öntudatos ember címkéi
Ez vagyok!- takarítja a múltat, előkészül a kiszállásra, előkészíti a jövőt, - égi segítségeket igénybe veszi, hármas egységet működteti,- használja az univerzális tudatát,
A háló hatására fontosabbá válik számunkra a mások és a mi, mint az én.
Megszabadulásra törekvő személyiségünk, aki felszabadítja a lelkét.
Az átkai, a süveg, a blokkjai még erősen befolyásolják, de már felismeri és folyamatosan szabadul tőlük.
Folyamatos támadásoknak van kitéve, de már érzi a segítséget, már nem védtelen.

6. Szimbólumháló címkéi- a szimbólumok cserélődnek, jogosítványok,- a szerepeim megnyilvánulásain kifelé hat,- egy életre van összeállítva,- ráhat a karma és a küldetés, jellemformálás,- leszületéskor a bírák alkotják meg a szimbólumhálót,- benne hozzuk a blokkokat, átkokat, gyötrelmeket, keserveket, mindent, amiről nem adtunk odafent számot, - segít a ráhangolódásban,- a földi élet minden infója először ide íródik fel, és innen íródik át a süvegre, - átörökítő szerep,- a háló feloszlik, amikor az infók a süvegre kerülnek
A háló feladata rezgésünket az univerzumra hangolni. Egy földi élet megoldásához veszi magára a lélek. Erre íródik rá a földi élet, mint egy életszalag, ami a halálunk után áttekercselődik a süvegre , és a háló feloszlik.
Törekszik szimbólumok begyűjtésére, és a negatív szimbólumoktól szabadulásra.
A háló durva energia, ezért képes különféle szimbólumformákat ölteni.
Testi szinten a bőrfelszínünknek feleltethető meg.
Szimbólumhálónk határozza meg az életünket, kihat az érzelmeinkre, a hangulatunkra, a gondolkodásmódunkra, energiaszintünkre, befogadóképességünkre, mindenre.
Ha valami probléma állandósul az életünkben, bármibe kezd, rájött a kiváltó okokra, és nem szűnik meg a probléma, akkor ott szimbólum van. A szimbólum kivételével megjön a változás, a probléma megszűnik.
Amilyen szimbólumai vannak az embernek, olyan az élete. Ez ellen az ember nem tud védekezni. A védekező megoldás a belső harmónia kialakítása. Ez a biztos védelem, hiszen a harmónia kikezdhetetlen. Ezért is tapasztalható az minden esetben, hogy ha valami ártó dolgot akarnak bejuttatni egy embernek az aurájába, előbb kizökkentik, felidegesítik, kiborítják, tudatos támadás éri. Ha kizökken, megrendül, akkor a dolog bejut, és hatni kezd. A harmónia megbontása nélkül nem tud semmi bejutni, rést kell ütni a kizökkentéssel, ahhoz, hogy az embernek ártani lehessen. Feltisztult ember belső harmóniával kikezdhetetlen, semmi sem rakódik rá.

7. Energiaháló – emberi aura címkéi
- 4 előző élet energiái keveregnek benne,- ezzel a „készlettel” tudja az ember megoldani a küldetést,- energiaáramlás,- csakrák,- ellátja az univerzális energiával a testet,
Egy életre áll össze 4 volt élet aurájába rögzült dolgokból.
Ellátja testünket a csakrákon keresztül az univerzális energiával, és testünk felől közvetíti az információkat a csakrákon keresztül a lélek felé.
Ha a csakrák eltömődnek, kevés univerzális energiához jutunk, ezért nagyon fontos az aura tisztán tartása.
A lelkünkből a testünkbe elsődlegesen mindenféle energia és információ egyszerre áramlik az ezüstszálon keresztül. Az elsődleges információáramlás adja meg lelkünk alaprezgését. Másodlagosan az energiaáramlás a csakrákon és a mellékcsakrákon keresztül áramlik. Harmadlagosan élünk a testi áramlásokban.
A testi aurában végezni lélekgyógyászatot nem elég. A meridián rendszert, nádi csatornákat feltisztítják, de a lelki csatornák tisztítása nélkül később ugyanúgy előjönnek a dolgok. A meridián csatornák a tudati csatornák alsóbb megfelelői. A tudati csatornákat a gondolatok, érzelmek, emlékek, stb. vagyis a süveg szálainak a feltisztogatásával tisztítjuk. A tudati csatornák tisztítása gyógyuláshoz vezet, hiszen a lélek egyre tökéletesebben tudja küldeni az alaprezgést, tehát visszaáll a test harmóniája. A lelki szintek feltisztítása örök és maradandó hatást hoz. Az akupunktúra csak a jelen esetnek szól, és minden kezdődik elölről, ha azt nem követi tudati tisztulás. Az akupunktúra kitakarít, de a tudati csatornákból még jön az után termelő kosz, vagyis nem maradhat el a lelki aura kipucolása. A gyógyulást meghozza az energiahálók kipucolása, és elindítja a változást az életünkben.

8. Rezgésháló címkéi
- Örök háló,- teremtéskor kapjuk, minden földi életben és azon túli életben átrezeg,-
- fenntartja az egészségünket,- ha elakad a rezgése, ott daganat lesz,- áthatja a teljes mikrokozmoszunkat
Betölti a teljes mikrokozmoszunkat, átér minden rétegen, ezért a rezgéstisztító gyakorlat végzése nagyon fontos. Örök életre szól. Rezgéshálóval hatunk a környezetünkre. Felfogja az ingereket, és igyekszik szervezetünk harmonikus működését biztosítani. Fizikai megfelelője testünk ideghálója.
Megadja az alaprezgésünket, amivel egészségben tart. Mint egy metronóm, úgy közvetíti az univerzum ritmusát a fizikai testnek, és gondoskodik róla, hogy testünk ne essen ki ebből a ritmusból. A megrendülések billentik ki a ritmusból. Megrendül a hit.
Ahol nem rezgi át a testünket, ott jönnek létre a normálistól eltérő sejtek, és a daganatok.
A rezgésháló tisztítása csökkenti a feszültséget, lazábbá, befogadóbbá tesz, szabadabbá válnak a gondolataink, és könnyebben áramlanak át rajtunk az információk.

9. Fénygyermek háló címkéi
- örök háló, isteni teremtő fényenergia, ártatlanságunk
A fénygyermek háló életenergiát sugároz a testünkbe.
Az energiaháló az aurában található fényenergia. A fényenergiával biztosította Isten az ember számára a megváltás és a bűnbocsánat lehetőségét.

10. Bensőgyermek háló címkéi
- aranyszínű,- örök háló, olyan, mint az őssejt, alaprezgésbe állít, regenerál, benső hang, benső látás, - isteni ige mutatja a visszatérési utat,- szeretet, figyelem, támogatás, segítőkészség, harmónia, tökéletesség, elfogadás,- teremtő isteni energia, isteni jelenlét, öntudatra ébreszt,- belső látás és hallás
Örök életű, végtelen teremtő aranyszínű energia, ami beteljesítteti velünk az isteni Igét.

11. Angyalháló címkéi
- ebben gyűjtjük össze minden életünk jóságát, hit és remény, bizakodás, önzetlenségünk helye, segítő angyal is lehet,- szimbóluma egy fehér lap, elősegíti a karmaoldást, angyalember,
A Fehér világból alászálló fényenergia, olyan, mint a segítő angyalunk. Az angyali fényenergia addig áll össze, amíg a karmáját feloldja.
Szimbóluma egy fehér lap, melyet az emberi jóság ír teli szeretettel és az angyali szintű értelemmel.
A világ bűneitől megszabadult embert mutatja bennünk, aki még hordoz embertársaival szembeni karmát. Olyan részünk, aki érzi, hogy tartozik a világnak, ezért mindenkinek segít.
A Hit, a Remény hordozója, képesít a megszabadulásra, bizakodást hoz az életünkbe, tartja bennünk a hitet. Angyali énünk, a magas szintű lelkek érik el a fényösvényen ezt a lélekállapotot.
Minden testet öltéskor lejön a fizikai szintre, és minden halálkor azonnal visszatér a Fehér világba. Az angyali fényenergia addig áll össze, amíg a karmáját feloldja.

12. Istenemberi háló címkéi
- ezüst színű háló, ezüstkötelével összeköti a fizikai és a lélektestünket és a körülvevő aurákat, a süveget, beborítja mikrokozmoszunk felszínét, - egy életre kapjuk,- ezzel marad meg örökre az egyes ember,- Isten adja minden földi élethez, és elveszi,- életerő,- életháló,- Ige, útravaló, - felviszi az emberi cselekedeteket, az emberi életet Isten ítélőszéke elé,- az ezüstszál ebből kapcsolódik be a napfonatba, köldökzsinórt képez az ember és a lélek között
Körbefonja a mikrokozmoszunkat. A leszületés utolsó fázisában köti össze az ember-lélek párost. Háló nélkül nincs élet és nincs halál.
Egy fényenergiából álló isteni védelmi fényburok, amely beborítja az egész aurát. Egyedül Isten befolyásolja. A halhatatlanságot sugározza ránk.
Hordozza az ember isteni, szent és sérthetetlen tudatosságát. A személyiségben az ember világmegváltó mindenhatóságát hordozza, és rossz esetben benne rejlik az emberi gőg is.
Az istenemberháló szerepe és a szívdobbanás összefügg.
Az ember és a lélek között a kapcsolat az első szívdobbanáskor jön létre. Az ember az első szívdobbanással fogadja be a lélekerőt. Elindul a lélek rezgése, és kisugárzódik a küldetéstudat.

 

—————

Vissza