Leopárdkontyvirág...

2014.06.24 20:30

Ördögnyelv - Leopárdkontyvirág - Konjak - Glücomannan

Az Ördögnyelv  fő hatóanyaga a glücomannán, amely egy nagy molekulájú vegyület. A glücomannán képes a méretének akér százszorosára duzzadni. Méretnövekedés közben a már előemésztett táplálékok felszívódásád gátolni azáltal, hogy magába tudja szívni azokat.

Az ázsiai nők karcsúságának titka

Az ördögnyelv egy Ázsiában őshonos, gyönyörű növény, melynek gumóját a helyiek "csodagumónak" hívják. A titokzatosság azonban kis ideje már a múlté, hiszen a Közel-Keleten a tradicionális orvoslásban is nagy hasznát veszik az ördögnyelvnek, többek között méregtelenítésre is használják. Ez a nem túl szép, de annál hatásosabb gumó az ottani nôk féltve ôrzött titka évszázadok óta. Segítségével őrzik meg karcsú alakjukat.

Az ördögnyelv vagy konjakgyökér egy kaktuszféle, a Amorphophallus konjac nevű faj, amely főként Japánban, Kínában és Indonéziában őshonos. A japán konyha az ördögnyelvet már igen régóta felhasználja a különféle ételek elkészítéséhez, de a konjak gyökerét már több száz éve gyógynövényként is ismerik, így kihasználják egészségügyi előnyeit is. A nyugati világban csak most nyer népszerűségek az ördögnyelv, itt leginkább fogyókúrás előnyeit élvezik ki.

 

Az ördögnyelv jellemzője, hogy már keveset is elfogyasztva belőle megakadályozza, hogy az azt követő étkezés kalóriatartalma felszívódjon. A növény rostjai ugyanis magukba szívják a zsírokat és az egyéb nemkívánatos anyagokat, így azok nem emésztődnek meg, nem tudnak felszívódni, hanem a rostokkal együtt távoznak a szervezetből. A szénhidrátok megemésztése és felszívódása is nehézkesebbé, lassabbá válik, így elkerülhetőek a vércukor és inzulinszint ingadozások. A megduzzadt rostok pedig jóval tovább időznek a gyomorban.

Az ördögnyelv kivonatot koleszterincsökkentőként is alkalmazzák, de igen hatékony cukorbetegeknél a vércukorszint csökkentésében. Az ördögnyelv segítségével igen hatékonyan lehet fogyni is, mivel képes hamar eltelíteni a gyomrot, aminek köszönhetően lényegesen csökken a kalóriabevitel.

 

Ördögnyelv virág


Az Ördögnyelv ismert és elfogadott élettani hatásai:

  • Az Ördögnyelvet magas rosttartalma miatt fontosnak tartják az emésztőrendszer tisztításában
  • Egyes élettani rendellenességek hátterében nagyon gyakran az elégtelen rostbevitel áll, mely csökkenthető az Ördögnyelv bevitellel.
  • Alkalmazása segít csökkenteni a koleszterol-szintet
  • Az Ördögnyelv elnyeli a bélben kialakuló mér­ge­ző anyagokat és segíti azok eltávozását
  • Segíti a diétát, mivel nagy a vízmegkötő képessége, így a gasztrointesztinális rendszerben megduzzadva csökkenti az éhségérzetet és a táplálékfelvételt.

 

Ördögnyelv gumó

 

Ördögnyelv fogyasztása esetén a szervezet arra kényszerül, hogy a saját zsírraktáraiból nyerjen energiát, még akkor is, ha semmilyen testmozgást nem végzünk mellette, hiszen a rengeteg rost miatt felgyorsul a bélmozgásunk és az anyagcserénk is. Megtisztítja a beleket a korábbi lerakodásoktól, ezáltal jobb lesz az emésztésünk, tisztább a szervezetünk, arról nem is beszélve, hogy a növény kiváló ásványi anyag és vitaminforrás.

Az ördögnyelv használata csökkenti a koleszterinszintet is. Számos kutatás megerősítette, hogy az LDL koleszterin szintjének a csökkentése (”rossz” koleszterin) és a HDL koleszterin szintjének növekedése („jó” koleszterin) erősen összefügg az ördögnyelv fogyasztásával. Ez jó hír azoknak, akik magas vérnyomással vagy szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek. Az ördögnyelv segít normalizálni a vércukorszintet is azzal, hogy az ételek emésztését lelassítja. Kutatások kimutatták, hogy a cukorbeteg számára is hasznos lehet a rost fogyasztása, mivel szervezetük ételekre adott reakcióit jobban tudják kontrolálni. 

Az Ördögnyelv kivonat a csökkentett energia tartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testsúly csökkentéshez.

 

Ebben megfelelő arányban található belőle , 2x1/nap

és sok folyadék..no, meg 10 perc flabi nálam!

Tanácsadással.

 

—————

Vissza